Olemme Facebookissa!

05.01.2023 Eteenpäin elävän mieli

Harmeja riittää joka päivälle myös tänä vuonna. Mutta samaan syssyyn on todettava, että jokainen vuosi tuo tullessaan myös hyviä ja iloisia asioita. Niitä odotellessa.

Sujuvasti siirryimme jälleen uuteen vuosilukuun kirkonkellojen soidessa ja rakettien paukkuessa Punkalaitumenjokilaakson yllä viime viikonloppuna. Ensi vuonna näihin aikoihin voimme sitten taas käydä läpi, mitä vuodella 2023 on itse kullekin ollut varattuna.


Mielenkiintoa alkaneesta vuodesta ei tule totisesti puuttumaan ja sana ”perinteinen” voidaan tässä kohtaan unohtaa.


Alkaneen vuoden suuria kysymyksiä on, mitä tapahtuu Ukrainan sodassa, näemmekö askelia kohti rauhaa, konfliktin jäätymisen tai pahimmassa tapauksessa eskalaation? Turvallisuusasioihin liittyy myös se, onko Suomi ensi vuonna tähän aikaan jäsen puolustusliitto Natossa?


Sodan heijastevaikutukset, kuten nousseet korot, elinkustannukset ja horjahteleva talous vaikuttavat elämäämme kuluvana vuonna. Kuinka kalliilla ostamme jokapäiväisen leipämme ja kilowattimme sekä lyhennämme asuntolainamme, ovat isoja ja jokaista meistä koskettavia kysymyksiä.


Vuoden vaihtuessa aloittivat myös hyvinvointialueet. Ensimetrit eivät ole tarjonneet onneksi katastrofia, mutta jo nyt on fakta, että säästöjen nimissä palveluita tullaan keskittämään ja karsimaan. On vaikea nähdä, että Punkalaidun olisi siinä kohtaa voittajien joukossa.


Harmeja riittää siis joka päivälle myös tänä vuonna. Mutta samaan syssyyn on todettava, että jokainen vuosi tuo tullessaan myös hyviä ja iloisia asioita. Niitä odotellessa.

 

Evästeet