Olemme Facebookissa!

04.08.2002 Luonnon maut talteen

Metsämarjoja löytyy nyt luonnosta runsaasti, samoin sienikausi on aluillaan. Superfoodia on tarjolla, kunhan jaksaa nähdä vähän vaivaa.

Loppukesä aloittaa sadonkorjuuajan myös luonnossa. Näyttää siltä, että kasvukausi on ollut suotuisa.


Mustikoita ja  vadelmia tuntuisi löytyvän hyvin ja myöhemmin syksyllä kypsyvä puolukka on sekin tarjoamassa runsaasti marjoja. Soilla suomuuraimia löytyy vähintäänkin kohtuullisesti.


Sienillekin kesä näyttäisi olleen hyvä. Jo nyt kantarelleja löytyy runsaasti ja niitä on päästy poimimaan Punkalaitumellakin ”litratolkulla”. Paikallisen asiantuntijan mukaan kantarelleja löytyy suurin piirtein jokaiselta vanhalta kasvupaikalta. Herkkutattien osalta viime kesä oli erittäin antoisa, saapa nähdä, miten käy tällä kertaa.


On totta, että erityisesti marjastuksessa on omat hankaluutensa vähänkin mukavuudenhaluiselle. ”Marja siellä, toineen täällä, juostaan niitten perässä”, tuumikin entinen mies.


Kuitenkin metsämarjat ovat todellista luonnonmukaista superfoodia, jota on saatavilla ilmaiseksi, kunhan näkee hieman vaivaa. ”Wanhaan hyvään aikaan” marjapaikkoja etsittiin ja suojeltiin visusti, ja poimijoita riitti metsissä. Nykykulttuurissa, joka ekologisuutta ja ravinnon terveellisyyttä monin tavoi ihannoi ja korostaa, kotimaiset metsämarjat eivät edelleenkään ole lyöneet kunnolla läpi.

 

Evästeet