Olemme Facebookissa!

03.09.2020 LAPSISSA JA NUORISSA TULEVAISUUS

Lapsissa ja nuorissa on tulevaisuus, sanotaan. Mutta ei sanota, minkälainen tulevaisuus.

Se, miltä huomispäivän maailma näyttää, on tämän päivän tekojen tuotos.

 

Eivät vain lapset ja nuoret rakenna huomista. Me kaikki olemme talkoissa. Kaikki meidän tekomme ja tekemättä jättämisemme näkyvät nekin tulevissa päivissä jälkinä.

 

Sanotaan myös, että koko kylä kasvattaa lasta - ja nuorta tietysti myös. Kasvatatko sinäkin? Vai onko se vain vanhempien tai naapurien hommia? Suljetko silmäsi, nurisetko napaasi? Vai puututko? Suututko?

 

Sanotko, että yhteisössä on kaikkien kunnioitettava yhteisön sääntöjä. Onko niitä?

 

Kehutko lasta, halaatko nuorta? Kannustatko yrittämään ja neuvotko eteenpäin? Rakastatko silloinkin, kun suusi syöksee paheksuntaa? Kun et itse jaksa, kannatko silloinkin omaasi - ja vähän tuttujesikin kultapupusia?

 

Poliisi neuvoo vanhempia keskustelemaan jälkipolvensa kanssa, nuoriso-ohjaajakin sanoo, että osa väestämme voi huonosti.

 

Kunnassamme on lukuisia niitä lapsia ja nuoria, jotka puurtavat harrastuksissaan tulisieluisten ohjaajiensa opastuksessa. Osa tekee harrastuksestaan rakkaan työn.

 

Rehtori kehuu mahtavasti korona-aikana ylioppilaiksi itsensä tsempanneet nuoret, eikä suotta. Tuollaista suoritusta ei ole kukaan koskaan aiemmin tehnyt. Nämä 16 punkalaitumelaista nuorta, muiden maamme ylioppilaiden kanssa, tekivät historiaa.

 

 

Hanna-Mari Kamppikoski

Evästeet