Olemme Facebookissa!

02.07.2020 Yhteistuumin tulevaa kohti

Lukion ja yhteiskoulun rehtori Arto Asa puhuu kauniisti siitä, miten uuden edessä on tärkeää yhteistuumin kehittää myös uusia käytänteitä ja keinoja. Kaikki vanha ei enää uudessa toimi.

Hänen sanansa eivät päde vain uuden ja upean koulun ovia avatessa. Niistä voi ottaa opiksi muussakin elämässä. Me emme pärjää yksin. Yhdessä meistä sen sijaan on vaikka mihin.


Tämä kesä jää mieliin koronakesänä. Me opimme, kasvamme ja kehitymme niin pitkään kuin me elämme. Yhdessä keksien, oivaltaen ja toinen toistamme tukien ja neuvoen me pärjäämme kriiseissäkin. Tämä kesä jää mieliin myös siitä, miten kärvennyimme kesäkuisessa helteessä, nautimme luonnonvesistä.
Muistamme sen, miten uskomattoman hyvältä tuntui tavata taas läheisiä rajoitusten jälkeen. Ehkä me kaiken turhautumisen, odottamisen ja pelonkin myötä opimme. Ymmärrämme, miten tärkeitä läheiset meille ovat.


Me näemme, että pitkien ja hankalien kausien jälkeen saamme huokaista helpotuksesta ja kiitollisuudesta. Pääsimmekin tämän ajan yli ja ohi. Selvisimme.  Emme nyt juuri voi tarttua toistemme käsiin, mutta me voimme katsoa toisiamme silmiin ja suunnata tulevaan. Niin uudessa koulussamme kuin tulevassa muutenkin näyttää aikamoisen hyvältä.

Hanna-Mari Kamppikoski

Evästeet