Olemme Facebookissa!

02.06.2022 Taakse jää poikkeusvuosi

Poikkeuksellinen, koronan sävyttämä kouluvuosi päättyy. Nyt on aika nauttia!

Kun koulut sulkevat ensi lauantaina ovensa ja kesälomat alkavat, jää taakse jo toisen kerran peräkkäin poikkeuksellinen vuosi koulu- ja opiskelijamaailmassa. Korona pääsi luomaan varjoaan pitkin kulunutta lukuvuotta ja vaikutti monella tavalla lasten ja nuorten sekä oppilaitosten henkilökunnan arkeen. Maskit, käsidesi ja erilaiset tartuntaryppäät olivat osa jokapäiväistä elämää.


Onneksi tällä hetkellä ainakin näyttää siltä, että koronan osalta murheet ovat siirtyneet sivuun, vaikka tauti edelleen keskuudessamme liikkuu. Varmasti kaikkien yhteinen toive on, että ensi syksynä koulut ja opiskelun voisi aloittaa ilman huolta taudista.


Minkälaisen jäljen pari vuotta kestänyt poikkeusaika on jättänyt oppilaisiin, oppimistuloksiin ja koulukäytäntöihin, on todennäköisesti tulevaisuudessa tarkastelun kohteena. Varmaa on, että ilman vaikutuksia korona-ajasta ei läpi kahlattu.


Oppilaiden ei tällä pohdinnalla kannata lomallaan kuitenkaan päätään vaivata. Odotukset sille, että edessä on ”tavallinen” kesäloma, ovat suuret. Timo Jutilan legendaarisin sanoin: Nyt saa naattia!


Hyvää kesälomaa kaikille koululaisille ja opiskelijoille sekä onnea uusille ylioppilaille!

 

Evästeet