Olemme Facebookissa!

02.04.2020 Pitkä kevät edessä

Etäopetuksessa olevilla oppilailla on edessään pitkä kevät. Oppimisen polku on hyvä pitää aukia mutta myös jaksamisesta on huolehdittava.

Hallitus ilmoitti maanantaina uusista toimista koronaepidemian leviämisen hillitsemiseksi. Uudella valmiuslain käyttöönottoasetuksella jatketaan koulujen sulkemista 13.5 asti. Ravintoloiden ovet puolestaan tulevat pysmään suljettuina toukokuun loppuun asti.


Valtiovallan suunnalta on jo nyt tullut viestiä siitä, että myös koulut voivat pysyä suljettuina lukukauden loppuun. Oppilaat eivät välttämättä siis enää tänä keväänä tule siirtymään lähiopetukseen.


Tähän asti etäopetus on ilmeisesti sujunut vielä jonkunlaisen uutuudenviehätyksen merkeissä ja uusia käytäntöjä harjoitellessa. Tilanteen pitkittyminen tuo kuitenkin mukanaan omat haasteensa sekä opettajille että oppilaille ja heidän huoltajilleen.


Koulukuraattori Jonna Aho muistuttaa sivulla viisi, että nyt ei ole välttämättä opintojen suhteen huippusuoritusten aika. Oppimisen polku on tietysti pidettävä auki myös poikkeusaikana mutta niin, että kaikkien jaksamisesta huolehditaan.


Läksymäärää tärkeämpää edessä olevina viikkoina on pitää kaikki oppijat mukana koulutyössä. Se vaatii niin koulun, kodin kuin oppilashuollonkin välistä yhteistyötä.

 

Evästeet