Olemme Facebookissa!

01.09.2022 Elinvoimaa ja auton renkaita

Lähivuoden näyttävät, käynnistyykö Kanteenmaassa kauan kaivattu elinvoimabuusti ja muuttuvatko puheissa viljellyt toiveet vihdoin konkretiaksi.

Kanteenmaa, pitäjänkulma, jossa menneiden aikojen käsityksen mukaan maa oli viljavaa ja hedelmällistä, mutta jossa asui raaka ja sivistymätön kansa, on jo pitkään ollut Punkalaitumen elinvoimahaaveiden keskeinen kohdealue.


Biokaasulaitoksen ja sen tuntumaan tulevan polttoaineiden jakeluaseman piti olla todellinen alkusysäys alueen kehittämiselle. Biokaasulaitosta odotellaan edelleen ja SEO vetäytyi hyvässä järjestyksessä jakelupisteen rakentamissuunnitelmistaan. Biokaasulaitos toki voidaan vielä nähdä toiminnassa. Se ei tämän hetkisen tiedon mukaan ole jäämässä turhan työn sankaruuden muistomerkiksi.


Kuukauden ajan Kanteenmaassa on isketty taas kerran kuokkaa maahan. GRK Infran kaavaileman terminaalikentän rakennustyöt ovat käynnissä. Kaikenlainen kierrätykseen, uusiomateriaaleihin ja biomateriaaleihin liittyvä toiminta on tällä hetkellä Suomessa kasvussa.GRK Infra on alalla vahva toimija.
Aivan nurinatta terminaaliprojekti ei ole edennyt. Alueen asukkaat ovat olleet ihmeissään suojavalleissa käytettävistä auton renkaista. On epäilty, että niiden käyttö vaarantaa ympäristöä.


Suomessa Mara-asetus määrittää jätteen käytöstä maanrakennuksessa. Hyväksyttävien materiaalien joukossa ovat auton renkaat. Kun tiedämme, että Suomessa ympäristövalvonta on huippuluokkaa, voisi ajatella, ettei yritys olisi saanut lupaa niiden käyttöön, mikäli viranomaisten taholta nähtäisiin renkaiden aiheuttavan uhan ympäristölle.


Lähivuoden näyttävät, käynnistyykö Kanteenmaassa kauan kaivattu elinvoimabuusti ja muuttuvatko puheissa viljellyt toiveet vihdoin konkretiaksi.

 

Evästeet