Olemme Facebookissa!

01.07.2021 Kesä, se suuri mahdollisuus

Kun kansa lomailee, tarkoittaa se näin korona-aikaan suuria joukkoja kotimaan matkailijoita. Seikkailijoita Suomen suvessa.

Some täyttyy matkailijoiden upeista valokuvista, hienoista matkakertomuksista.

 

Taikayöntie on valitettavan monille yhä tuntematon aarre. Nyt noihin kauniisiin seutuihin ollaan jälleen tarttumassa. Vihdoinkin, voisi sanoa!

 

Taikayöntien kunnat yrittäjineen ryhtyvät kutsumaan alueelle väkeä. Somemarkkinoinnissa on vielä monta taikaa tekemättä, ja kansainväliseksikin pitäisi ryhtyä.

 

Helposti luulisi, että englanti riittää. Eihän se riitä, ja ruotsin kielen unohtaminen loukkaa maamme 300 000 suomenruotsalaista. Heistä iso osa asustaa ihan Taikayöntien naapureina. Ruotsia äidinkielenään puhuvat ovat tottuneita ja aktiivisia matkailijoita.

 

Mitäpä jos opittaisiin sanomaan vaikkapa vain muutama fraasi ruotsiksi? Jos kerrottaisiin jokunen fakta tästä ainutlaatuisesta alueesta myös på svenska? Ja tehtäisiin se kunnolla.

 

Korsnäsin kaunis pikkukunta pääsi jokunen vuosi sitten isosti mediaan, mutta ei valitettavasti kauneutensa takia. Kunnassa oli käytetty kotisivujen suomennoksissa Googlen kuuluisaa kääntäjää. Ei olisi kannattanut.

 

Hanna-Mari Kamppikoski

Evästeet