Olemme Facebookissa!

Palloja ilmaan

Tarvitaan yhteistyötä, rohkeaa ideiointia ja aktiivisuutta, jotta keskipitäjän tyhjiin liikehuoneistoihin löydetään uutta toimintaa. Epäonnistuminen ei ole suuri synti, tekemättä jättäminen on suurempi.

Monikin on tahollaan pohtinut sitä, mistä pitäjän ilmeen kohottaminen pitäisi aloittaa ja mistä löytyisi uusia toimintoja tyhjiin tiloihin. Jonkun on aloitettava asiasta julkinen keskustelu ja paikallislehti ottaa tässä numerossa tehtävän vastaan.


Elinkeinojohtaja Ursula Lumpeen sanoihin on helppo yhtyä. Nyt on pallo heitettävä rohkeasti ilmaan, ja kunnan, yrittäjien sekä liiketilojen omistajien yhdistettävä voimansa. On ryhdyttävä ennakkoluulottomasti ideoimaan. Yksikään uusi idea ei ole lähtökohtaisesti tyhmä.


Kunnalta odotetaan jälleen kerran paljon. Senkin on otettava rohkeampi ja aktiisempi rooli elinkeinoelämän kehittäjänä. On astuttava julkisuuteen, koottava toimijat yhteen, kysyttävä ja kuunneltava. Tarvittaessa on oltava valmius myös satsauksiin. Mikä tärkeintä, epäonnistumisia ei saa pelätä. Tekemättä jättämistä kylläkin.


Keskipitäjämme ulkoinen ilme on muutakin kuin tyhjät liikehuoneistot. Ajaapa pääkatua sitten Urjalan tai Huittisten suunnasta, tervehtivät kulkijaa monenlaiset huonokuntoiset rakennukset ja epäsiistit ”nurkat”. Kunnalla on tässäkin oma roolinsa. Onko kaikkien rakennusten suojelu välttämätöntä vai olisiko siinäkin siistimisen paikka?


”Mettäkulmalaisia” on ollut tapana keväisin ”krympätä” laittamaan lähimiljöönsä siisteiksi jopa uhkasakkojen uhalla. Olisiko keskipitäjällä tarve samaan?

 

Evästeet