Olemme Facebookissa!

31.05.2019 Lomille lomps!

Koulujen lukuvuoden päättyessä ja eri oppilaitosten sulkiessa ovensa kesäksi, on syytä toivottaa oikein antoisaa kesälomaa!

Otsikon mukainen, varusmiesajoilta monille tuttu epävirallinen käsky kajahtaa jälleen huomenna lauantaina koulujen ja oppilaitosten oppilaille, miksei opetushenkilöstöllekin.


Monille koulunpäätös tarkoittaa myös yhden elämänvaiheen päättymistä. Yhdeksännen luokan oppilaat aloittavat syksyllä keskiasteen opinnot ja lukiosta valmistuvat ylioppilaat ryhtyvät ottamaan elämäänsä uutta suuntaa. Heille muutos on varmasti suurin. Edessä on paitsi opiskelu, myös itsenäisen elämän ja vastuunkannon haltuunottaminen. Näin ollen on syytä toivottaa kaikille ”muutosagenteille” onnea tulevaan!


Muutoksen tuulet puhaltavat myös paikallisessa koululaitoksessa. Ensi syksyn kuluessa yhteiskoulun ja lukion oppilaat pääsevät uuteen hirsikouluun. Kunnalle uusi koulu tarjoaa mahdollisuuden markkinoida erityisesti lukiokoulutusta Punkalaitumelle. Toivottavasti tämä momentum osataan käyttää etenkin kun oma lukiomme sijoittui Ylen tekemässä vertailussa hienosti sijalle 35.


Kesäloma ei ole kaikille pelkkää vapaudesta nauttimista. Useat paikalliset nuoret ovat löytäneet kesätyöpaikan kotopitäjästä, kiitos kunnan, seurakunnan, yritysten ja yhdistysten. Heiltä on hieno ele tarjota nuorille mahdollisuus tutustua työntekoon ja työelämän pelisääntöihin.Vietätpä kesäsi niin tai näin, suuntaatpa syksyllä sinne tai tänne, nyt on syytä toivottaa kaikille lomansa aloittaville oikein leppeitä kesätuulia, mukavia kesäkokemuksia ja antoisaa lomaa!

 

Evästeet