Olemme Facebookissa!

30.06.2016 Merkittäviä hetkiä

Juhannuksen tienoilla oli merkittäviä hetkiä; Englannissa pidettiin kansanäänestys ja Punkalaitumella Pietarinaukio ja Sarkinranta hankkeet tulivat päätökseensä.

Englannissa järjestettiin neuvoa-antava kansanäänestys viime torstaina siitä, haluavatko kansalaiset pysyä EU:ssa vai eivät. Tulos oli ehkä monelta kantilta yllättävä, muttei kuitenkaan tarkoita automaattisesti Englannin eroamista EU:sta. On kuitenkin varmaa, että äänestys ja erityisesti sen tulos vaikuttavat EU:n tulevaisuuteen.

 

On myös esitetty monia spekulaatioita siitä mitä tapahtuu Irlannille ja Skotlannille, jos Englanti päättää erota EU:sta. Kukaan ei kuitenkaan pysty antamaan tässä vaiheessa varmoja vastauksia Englannin tilanteesta, EU:ssa pysymisestä eikä näiden vaikutuksista muihin valtioihin. Ainoastaan aika näyttää, mitä tulee tapahtumaan.

 

Torstaina, juhannusaattonaattona, tapahtui Euroopan unionin kannalta merkittäviä asioita; ehkä jopa sellaisia, että EU:n murtuminen voi olla pian jopa ajankohtaista. Mutta koko Euroopan ollessa juhannusviikonlopuna varpaillaan, oli Punkalaitumella perjantaina myös merkittävä hetki, kun Pietarinaukio- ja Sarkinranta- hankkeet tulivat päätökseensä.

 

Juhannusaattoilta aukiolla oli juhlallinen puheineen ja lauluesityksineen. Väkeä oli saapunut sankoin joukoin paikalle ja niin lapset kuin aikuisetkin nauttivat silminnähden aattoillasta uudella aukiolla.

 

Vaikka Pietarinaukiota jotkut ovatkin saattaneet kritisoida, voi varmasti suurin osa paikalla olleesta väkijoukosta todeta, että avajaisilta oli yhteisöllinen ja aukio elävöittää muuten hiljenevää katukuvaa.

 

Toivottavasti aukiolle olisi jatkossakin monenlaista käyttöä käyttöä ja siitä tulisi kuntalaisten yhteinen kokoontumispaikka.Ainakin avajaisilta antoi hyvän alun Pietarinaukion hienoille käyttömahdollisuuksille.

 

Linda Lähdeniemi

Kesätoimittaja

Evästeet