Olemme Facebookissa!

29.12.2018 Ei hullumpi paikka

Pietarinaukiosta on muodostunut sopiva paikka monenlaisten tapahtumien järjestämiseen. Olisiko seuraava isompi uusi tapahtuma vaikkapa joulutori?

Muutama vuosi sitten keskipitäjän kehittämishankkeen myötä valmistunut Pietarinaukio on osoittautumassa oikein toimivaksi kokoontumispaikaksi. Tämä voitiin huomata esimerkiksi sunnuntain Joulunavauksessa.


Pietarinaukiolle on helppo tulla, paikoitustilaa löytyy läheltä ja aukiolle rakennettu esiintymislavakin mahdollistaa monenlaisten tapahtumien järjestämisen.


Punkalaitumella julkisena kokoontumispaikkana on perinteisesti toiminut tori. Kesätorstaisin toripäivinä siellä kyllä riittää väkeä mutta talvikautena meno on huomattavasti rauhallisempaa. Myyjiä on muutamia ja torikansaa ”kourallinen”. Olisikohan mitään ajatusta siinä, että toritoiminnan järjestämistä kokeiltaisiin Pietarinaukiolla?


Joulunaikaan liittyen paikallisille toimijoille voisi heittää pohdittavaksi myös ajatuksen siitä, voisiko Pietarinaukiolla järjestää joulutorin? Joulutorithan ovat enemmän keskieurooppalainen ilmiö mutta ne ovat rantautuneet myös Suomeen viime vuosina ja olleet hyvinkin suosittuja.


Tälle vuodelle joulutorin järjestäminen ei tietenkään enää onnistu mutta ensi vuonna sellainen voisi olla hyvinkin kokeilemisen arvoinen lisä joulun ajan tapahtumiin.

 

Evästeet