Olemme Facebookissa!

28.04.2016 Areenaa piisaa

Keskustan kehittämishankkeen ja Vartiolan vanhan kentän kunnostamisen myötä tapahtuma-areenoiden määrä Punkalaitumella lisääntyy. Niitä on toki jo ennestäänkin mm. Porttikalliolla ja Särkässä.

Punkalaitumelle on lyhyessä ajassa valmistumassa useita ulkoilmatapahtumille soveltuvia ympäristöjä. Keskustan kehittämishankkeen myötä syntyvät Pietarinaukio ja Sarkinranta. Kunta puolestaan kunnostaa vanhan Vartiolan urheilukentän. Siellä järjestetään elokuussa mm. PunkaFest.


Alunperin JVG:n ja Arttu Wiskarin piti nousta estradille Pietarinaukiolla mutta se todettiin kuitenkin liian pieneksi massatapahtumalle. Vartiolassa tilaa riittää sadoille ihmisille, mikäli PunkaFest tällaiset väkimäärät liikkeelle saa.


Tapahtuma-areenoiden tiivistyminen pitäjän keskustan alueelle saattaa helposti jättää huomiotta sen tosiseikan, että meillä on myös Porttikallio. Sielläkin olisi tilaa ja potentiaalia ulkoilmahenkisille tapahtumille. Takavuosina Porttikalliolla järjestettiinkin kertaalleen Heinärock. Sen jälkeen alue on saanut jäädä rauhaan urheilun ja kuntoilun ulkopuoliselta toiminnalta.


Unohtaa ei sovi myöskään urheiluseura Kunnon omistamaa Särkkää. Tanssilavalla on valmis ”infra” lähes millaisen hyvänsä tapahtuman järjestämiseksi.


Huonosti asiat eivät ole sisätilojenkaan osalta. Liikuntahalliin mahtuu väkeä, samoin kirkkoon. Hieman pienemmille tapahtumille puolestaan Keskuskoulun juhlsali on oiva paikka.

Evästeet