Olemme Facebookissa!

27.06.2019 Mätäkuun juttu

Yleinen oikeustaju ei tahdo sulattaa Palojoella asustavan Esko Huhdan kohtaloa, josta on uutisoitu runsaasti koko valtakuntaa myöden.

Punkalaidun on noussut julkisuuteen valtakunnan mediaa myöten erikoisessa tapahtumaketjussa, jossa kärsijäksi on  yleisen oikeustajun mukaan  joutunut syytön kansalainen. Esko Huhdan kohtalo pitkään jatkuneessa tonttikiistassa on puhuttanut ja puhuttaa varmasti vielä jatkossakin.


Vuonna 1995 alkanut tapahtumasarja johti eri vaiheiden jälkeen maaoikeuden antamaan häätöön ja rakennusten siirtomääräykseen. Rakennukset Huhta oli itse rakentanut vuoden 2015 jälkeen, koska viranomainen myönsi rakennusluvan.


Tapaus sinällään on niin sanottu mätäkuun juttu ja kuin omiaan  takavuosien Karpolla on asiaa -ohjelmaan. Yhden episodin tapahtumaketjussa muodostaa riidasta alkanut valitusten sarja, jonka kohteeksi joutui Punkalaitumen kunta, koska se ei suostunut maksamaan vaadittua sovintorahaa.


Jos Palojoen sekamelskasta jotain myönteistä haluaa hakea, on se ilman muuta se, että Huhdalle löytyi auttajia kohtuuttomassa tilanteessa. He ovat tämän tarinan harvoja sankareita.

 

Evästeet