Olemme Facebookissa!

26.09.2019 Reservi vähissä

Punkalaitumella on TE-keskuksen työllisyyskatsauksen mukaan lähes täystyöllisyys. Samalla työvoimareservi on vähissä.

Punkalaitumella oli Pirkanmaan TE-toimiston tilastojen mukaan elokuun lopussa 57 työtöntä työnhakijaa ja työttömyysaste tasan viisi prosenttia. Työttömyysastehan ei ikinä käytännössä putoa nollaan mutta erään määritelmän mukaan täystyöllisyydestä on kyse, mikäli se laskee alle viiden prosentin. Punkalaitumella voidaankin tilaston valossa puhua likimain täystyöllisyydestä.


Työttömyystilastoja laatii useampi viranomainen. TE-keskus käyttää tiettyä tilastointitapaa, muut viranomaiset omiaan. TE-toimiston tilaston hyvänä puolena on, että se on vertailukelpoinen koko maakuntaa ajatellen.


Nykyisellä työttömyysasteella voidaan tulkita niinkin, että Punkalaitumen työvoimareservi on vähissä, ellei suorastaan lopussa. Varmasti kotopitäjäämme koskettaa myös koko valtakunnan tason ilmiö eli kohtaanto-ongelma. Joku voisi puhua rakennetyöttömyydestäkin.


Jotain Punkalaitumen tilanteesta kertoo, että jokin aika sitten TE-palvelut järjestivät maakunnan kattavan Matkalla työhön -tapahtuman. Sen yhtenä tavoitteena oli saada työnhakijat ja työpaikat kohtaamaan. Julkistyönantajan lisäksi mukana oli pari paikallista yritystä. Niiden edustajien mukaan kummassakaan yrityksessä ei päivän aikana käynyt yhtään työn etsijää. Tapahtuman markkinointi on asia erikseen mutta varmasti jotain tämäkin kertoo työvoiman saatavuudesta. Jotain kertoo myös se, että Punkalaitumen kunta on etsinyt uutta työpäällikköä jo pidemmän aikaa laihoin tuloksin. Toimi on jälleen avoinna.

 

Evästeet