Olemme Facebookissa!

26.05.2016 Kirjasto elää ajassa

Kuntalaiset ovat Punkalaitumen kirjastoon tyytyväisiä, koska se elää ajassa ja muokkaa toimintojaan tarpeen vaatiessa.

Punkalaitumen kunnan tarjoamista palveluista kirjasto on todennäköisesti se, joka kerää kuntalaisilta eniten kiitosta toiminnallaan. Näin voidaan sanoa olleen ”maailman sivu”.


Ihmisten tyytyväisyys kirjaston palveluihin johtuu monesta asiasta. Kirjaston tilat ovat avarat ja tarkoitukseensa hyvin sopivat. Tätäkin tärkeämpää on se, että kirjaston vetovastuuseen on saatu henkilöitä, jotka osaavat työnsä ja omaavat näkemystä siitä, millainen kirjaston palvelupaletin kulloinkin tulee olla. Ajassa eläminen ja muokkautuminen sen mukana ovat tärkeitä mille tahansa toimijalle.


Jos verrataan nykykirjastoa muutaman vuosikymmenen takaiseen kirjastoon, on ero melkoinen. Kirjojen lainaus on toki nykyäänkin kirjaston merkittävin palvelu mutta sen rinnalle on tullut monia muita. Punkalaitumella mm. tietotekniikka on vahvasti valjastettu palveluvarustukseen. Kirjastosta on tullut jonkinsorttinen ”olohuone”.


Kesäkuun alussa kirjaston palvelu laajenee ns. omatoimikirjastoksi. Samalla ”olohuoneen” käyttöaika pitenee. Toivottavasti uutta mahdollisuutta käytetään vastuullisesti ja palvelua arvostaen.

Evästeet