Olemme Facebookissa!

26.04.2019 Kysymyksiä ilman vastauksia

Pakarin hoivayksikön tulevaisuuteen liittyy tällä hetkellä paljon kysymyksiä, joihin ei vastausta ole. Valvira ja Aluehallintovirasto ovat antaneet Esperi Carelle maanantaihin asti aikaa toteuttaa korjaavat toimenpiteet.

Vanhus- ja vammaishuollon ongelmat eivät edelleenkään tunnu jättävän Punkalaidunta rauhaan.  Esperi Care ei ole pystynyt toteuttamaan kaikkia aiemmin vaadittuja korjaustoimenpiteitä Pakarilla, sillä edellisviikon yllätystarkastuksessa niitä havaittiin edelleen. Seuraava valvonta- ja lupaviranomaisen asettama takaraja paukkuu maanantaina.


Valvira asetti tiistaina Esperi Caren valtakunnalliseen valvontaan. Sama prosessi on kesken Attendon osalta. Lähtivätkö yritykset hoivabisnekseen, kuten haitaristi Lehtinen sotaan eli soitellen?


Punkalaitumelaisia tietysti painaa huoli paitsi Pakarin hoivan tasosta myös koko yksikön tulevaisuudesta. Apuun on kaivattu Sotesia ja toivottu sen ottavan toiminnan haltuunsa. Kyseinen toimenpide ei kuitenkaan ole riskitön, vaan vaativa prosessi, jossa perusteet haltuunotolle on pystyttävä osoittamaan selvästi. Epäselvyydet hoitosopimuksissa tai lääkepätevyyksissä tuskin näin rajuun ratkaisuun riittävät.


Voi myös pohtia, mitä haltuunottotilanteessa tapahtuisi? Kuljetettaisiinko punkalaitumelaisasiakkaat Sastamalaan ja Pakarin ovet suljettaisiin vai olisiko Sotesilla valmius pystyttää hoivaorganisaatio uudelleen Punkalaitumelle? Ilmassa on paljon kysymyksiä mutta vähän vastauksia.


Yksinkertaisin ratkaisu olisi, että Esperi saisi Pakarin toiminnan valvonta- ja lupaviranomaisen vaatimalle tasolle. Se olisi ”pienimmän riesan tie”.

 

Evästeet