Olemme Facebookissa!

24.08.2017 Turku klo 16.02

Turun terroriteon seurauksena on turha lietsoa hysteriaa tai muukalaisvihaa mutta niin poliittisten päättäjien kuin viranomaistenkin on ryhdyttävä toimiin, jotta vastaavat teot voidaan jatkossa tehokkaammin ehkäistä.

Suomalaisia järkyttäneen Turun terroriteon tapahtumahetki 18.8. klo 16.02 jää yhdeksi merkkipaaluksi pian satavuotiaan maamme historiaan. Suruun ja järkytykseen on sekoittunut niin kiitollisuutta uhreja auttaneita kohtaan kuin kiukkuakin tapahtuneesta.

 

Kysymysmerkkejä on ollut ilmassa paljon. Osaan niistä on jo saatu vastauksia mutta paljon on vielä selvitettävää. Yksi selvitettävistä asioista on, miten muualla Euroopassa poliisin kanssa tekemisiin joutunut henkilö voi saapua Suomeen ja toteuttaa raukkamaisen tekonsa? Miksi Supo ei ottanut henkilöstä tehtyä ilmoitusta käsittelyyn? Millainen verkosto tekijän ympärillä toimi ja mikä johti hänen radikalisoitumiseensa?

 

Kysymyksiin saamme ajallaan vastauksia mutta uhreja ne eivät tuo takaisin, eivätkä poista omaisten surua. Toivottavasti vastaukset auttavat jatkossa ennaltaehkäisemään vastaavia tekoja.

 

Poliittisilla päättäjillä ja viranomaisilla on nyt suuri vastuu, jotta tarpeellisiin toimiin terrorin estämiseksi Suomessa ryhdytään. Hysterian ja muukalaisvihan lietsominen on tarpeetonta mutta tosiasioita on silti katsottava rehellisesti. Radikaalit islamistit ja rikoksia tehneet on voitava palauttaa kotimaihinsa nopeasti ja kontrolloidusti. Viranomaisille on myös taattava riittävät resurssit, jotta ne voivat huolehtia päätehtävästään eli yhteiskunnan turvallisuudesta.

 

Evästeet