Olemme Facebookissa!

22.02.2018 Lapset ja nuoret huomioidaan

Punkalaitumen kunta satsaa monilla tavoilla lapsiin ja nuoriin. Siitä pisteet kunnalle.

Punkalaitumen kuntaa sekä viran- ja luottamustoimenhaltijoita moni kokee voivansa moittia milloin mistäkin asiasta. Näin on tehty maailman sivu ja se taitaa kuulua pelin henkeen.


Yhdessä asiassa moitteeseen ei kuitenkaan taida olla sijaa, nimittäin kotikuntamme suhtautumisessa lapsiin ja nuoriin. Heihin on panostettu ja heihin tullaan lähivuosina panostamaan merkittävästi.


Vauvarahan jakotilaisuus kirjastolla on vain yksi myönteinen esimerkki kunnan lapsimyönteisyydestä. Jokainen uusi kuntalainen sai kunnan kädenojennuksena 500 euroa, jonka voi käyttää paikkakunnan yrityksissä. Tällaista ”alkupääomaa” ei monissa muissa kunnissa ole tarjolla. Siitä pisteet kunnalle.


Lähiaikojen suurimmat investoinnit Punkalaitumella suunnataan myös lapsiin ja nuoriin varhaiskasvatusiästä aina lukiolaisiin. Toteutuessaan uusi päiväkoti siirtää varhaiskasvatuksen puitteet nykyaikaan, samoin on laita uuden yhteiskoulu-lukion kohdalla. Kunta panostaa näihin kohteisiin miljoonia euroja.


Samaan aikaan kunnan hyvinvointi- ja kulttuuritoimi luovat nuorille monia mahdollisuuksia toteuttaa itseään. Toimivalla yhteistyöllä 4H-yhdistyksen kanssa edistetään nuorten yrittäjyyttä ja tarjotaan mahdollisuuksia niin ”tubettamiseen” kuin kesätöihinkin.


Takavuosina päiviteltiin usein sitä, että kunnan nuorisotyö on tehotonta, jopa saamatonta. Tänä päivänä näin ei voi onneksi enää asian tilaa kuvailla.

 

Evästeet