Olemme Facebookissa!

21.01.2016 Sivistyksen seinät

Yhteiskoulu-lukion uudisrakennuksen toteutuminen olisi paikkakunnalla merkittävä investointi opetukseen.

Punkalaitumella suunnitellaan jälleen mittavaa investointia koulupuolella. Uuden Yhteiskoulu-lukion rakentaminen liikuntahallin tuntumaan on merkittävä panostus ja parannus opetukseen paikkakunnalla.


Edellinen mittavampi sivistyspuolen ”seinäinvestointi” oli Keskuskoulun peruskorjaus 2000-luvun alussa. Se oli onnistunut osoitus siitä, että vanhastakin voi saada priimaa korjaamalla. Samaan kategoriaan voidaan laittaa Liikuntahallin taannoinen korjaus.


Yhteiskoulu-lukion osalta peruskorjaus vaatisi rakennuksen perinpohjaisen ”aukirepimisen”, jonka hintalappu nousisi lähelle uuden koulurakennuksen kustannuksia. Tosin on todettava, ettei vielä tällä hetkellä ole edes tiedossa, mitä rakennettavaksi aiottu koulu tulee kaikkineen maksamaan. Mikäli kustannusarvio paisuu paljon suunniteltua korkeammaksi, voi hanke asettua uuteen asentoon.


Koulun käyttäjien kannalta tietysti olisi toivottavaa, että kustannus pysyisi kohtuudessa. Näin sekä oppilaat että opettajat voisivat tulevaisuudessa työskennellä modernissa ja nykyaikaisessa oppimisympäristössä.

Evästeet