Olemme Facebookissa!

19.10.2017 Hirvieläinonnettomuuksia

Hirvieläinonnettomuuksia on ollut suuri määrä Pirkanmaan alueella. Hirvijahti alkoi viime lauantaina.

Ely-keskuksen julkaiseman tiedotteen mukaan vuonna 2015 Pirkanmaalla tapahtui peräti 117 hirvionnettomuutta sekä 535 peuran kanssa törmäyksiä. Luvut tuntuvat varsin hurjilta ajatellen, että jopa puolitoista peurakolaria sattuu päivässä Pirkanmaan alueella.


Samaisessa tiedotteessa kerrottiin, että valkohäntäpeurojen kanta on selvästi muuta Pirkanmaat vahvempi Punkalaitumella, Urjalassa, Lempäälässä ja Sastamalassa.


Edellä mainitut luvut ja tilastot osoittavat sen, että hirvieläimiä on alueella hyvin runsaasti.


Viikonloppuna alkoi Punkalaitumella hirvenmetsästys paikallisten metsästysseurojen ja –seurueen toimesta. Pääsin itsekin tarkastelemaan heti lauantaina aamupäivästä hetken aikaa jahtiporukan menoa lähietäisyydeltä.


Voi sitä yhteisöllisyyden ja innokkuuden määrä, jonka myös ulkopuolinen vierailija saattoi aistia. Metsästäjät rämpivät kaatosateessa monen monta tuntia, mutta märät vaatteet ja kengät eivät kenenkään menoa haitanneet.


Jotain taianomaista tuossa harrastuksessa on, sillä osa on sitä jo harjoittanut monia vuosikymmeniä kyllästymättä ja toiset taas aloittaneet metsästyksen vasta.


Linda Lähdeniemi

 

Evästeet