Olemme Facebookissa!

18.10.2018 NUORIA KAIVATAAN

Punkalaitumen Nuorisovaltuustolla on taas edessä jännät viikot, kun uusia nuorisovaltuutettuja etsitään mukaan seuraavalle kaksivuotiskaudelle. Tällä hetkellä käynnissä on ehdokashankinta, jonka perusteella katsotaan, onko tarvetta vaaleille. Mikäli paikkakuntalaisia hakijoita on enemmän kuin seitsemän, on pian ensimmäiset nuorisovaltuustovaalit myös ajankohtaiset.


Omasta kokemuksestani voin sanoa, että nuorisovaltuusto toiminta on hyvin opettavaista. Siinä oppii samalla kokouskäytännöt, vaikuttamisen periaatteet sekä pystyy verkostoitumaan hyvin niin paikallisesti, maakunnallisesti kuin koko maan laajuisestikin, mikäli itse niin haluaa.


Toisaalta ei tarvitse olla mikään puheiden pitäjä tai esilläolija, sillä kaikenlaisia nuoria tarvitaan mukaan ja jokaisen työpanos nuorten äänen kuulumiseen, on todella tärkeä. Ja nuorisovaltuuston työskentely on myös erityisen hauskaa. Saa järjestää tapahtumia, käydä tutustumassa muihin nuorisovaltuustoihin ja saada jopa paljon uusia ystäviä.


Kannattaa lähteä rohkeasti kokeilemaan nuorisovaltuustotoimintaa ja katsomaan, mitä kaikkea sillä voikaan olla annettavaa.


Linda Lähdeniemi

Evästeet