Olemme Facebookissa!

16.11.2017 Itsenäisyyspäivä lähestyy

Suomi 100 -itsenäisyyspäivän juhlinta kulminoituu Punkalaitumella itsenäisyyspäivän aattoon. Toivottavasti kuntalaiset lähtevät sankoin joukoin juhlimaan satavuotiasta Suomea.

Suomi 100 -juhlavuosi lähestyy huipennustaan, Suomen sadatta itsenäisyyspäivää. Sitä vietetään 20 yön kuluttua.


Satavuotiasta Suomea on juhlittu kuluneen vuoden aikana jo monella lailla valtakunnallisilla ja paikallisilla tapahtumilla. Punkalaitumellakin on järjestetty Suomi 100 -tapahtumia niin liikunnan kuin kulttuurinkin saralla. Pari viikkoa sitten metsästäjien järjestämä tapahtuma keräsi Pietarinaukiolle ennätysmäärän väkeä.


Juhlat jatkuvat. Punkalaitumella juhlinta kulminoituu itsenäisyyspäivän aattoon. Päivällä itsenäisyyttä juhlivat koulujen oppilaat liikuntahallilla ja illalla on vuorossa kunnan järjestämä kansalaisjuhla, jossa on niin virallinen kuin rennompikin osuus.


Juhlallisuutta päivään tuo myös se, että silloin lasketaan sankarihaudoille talkoilla tehdyt havuseppeleet. Se on hieno kunnianosoitus itsenäisyyden puolesta henkensä uhranneille.


Toivottavasti punkalaitumelaiset lähtevät innolla mukaan itsenäisyyspäivän ajan tapahtumiin. Yhdessä tekeminen on yksi juhlavuoden teemoista ja se sopii hyvin myös tänne Punkalaitumelle. Yhteisöllisyys on yksi pitäjämme vahvuuksista. Sitä voimme korostaa myös Suomen sadantena itsenäisyyspäivänä.

 

Evästeet