Olemme Facebookissa!

15.06.2017 Kuokka maahan Kanteenmaassa

Kanteenmaahan valmistuvan biokaasulaitoksen rakennustöiden aloittaminen on merkittävä asia Punkaliatumen elinkeinoelämän kannalta. Yritystoiminnalla on tapana kerätä ympärilleen uutta ja siihen on mahdollisuus myös Kanteenmaassa.

Punkalaitumen Bioenergiayhtiön biokaasulaitoksen rakennustöiden alkua on paikkakunnalla odotettu, voisipa jopa sanoa, suorastaan suurella hartaudella. Nyt Kanteenmaassa kuokka on isketty maahan ja valtatie 2:n varrella sijaitsevalla tontilla on päällä ”täysi rähinä”.


Punkalaitumen elinkeinoelämä suorastaan huutaa myönteisiä signaaleja ja kehittämistä. Biokaasulaitoksen toteutuminen on sen vuoksi tärkeä projekti. Kunta on tehnyt jo aiemmin merkittävän taustatyön laitoksen eteen ja sitkeyttä on vaadittu myös yhtiömiehiltä, jotta tähän päivään on päästy.


Uudella yritystoiminnalla on monesti tapana synnyttää ympärilleen lisää yritystoimintaa. Kanteenmaahan on jo suunnitteilla polttoaineiden jakelupiste aivan biokaasulaitoksen tuntumaan. Mikäli Punkalaitumen Bioenergiayhtiön meneillään olevan hankkeen tuloksena pystytään jalostamaan kylvökoneeseen sopiva ja suursäkissä säilytettävä lannoite, tarjoaa sekin merkittäviä mahdollisuuksia Kanteenmaassa yritystoiminnan kehittämiselle.


Elinkeinoelämän kehittäminen tarkoittaa jatkuvaa työtä. Se vaatii työtä kunnalta ja se vaatii työtä yrittäjiltä itseltään. Ennen kaikkea se vaatii yhteistyötä toimijoiden kesken. Pitkästä aikaa on ilolla todettava, että pientä myötäistä virettä on aistittavissa muutenkin kuin Kanteenmaan alueen osalta.

 

Evästeet