Olemme Facebookissa!

15.03.2018 Pakari keskiössä

Pakarin asukkaiden lääkäripalvelut puhuttavat kunnassa, joka pyytää Sotesilta vastauksia, miksei nykyistä lääkärikiertoa voitaisi jatkaa.

Punkalaitumen oman sote-uudistuksen ilmentymän, Pakarin hoivakiinteistön, ympärillä käydään jälleen vääntöä. Punkalaitumen kunta ei ole tyytyväinen Sotesin näkemykseen olla tarjoamatta lääkärikiertoa Pakarin asukkaille hoivapalvelun ulkoistamisen jälkeen. Nimenomaan lääkäripalveluiden järjestämisen tärkeys oli se, joka jokin aika sitten Pakarin asukkaille ja heidän omaisilleen järjestetyssä  infotilaisuudessa nousi voimakkaimmin esiin.


Jotteivat puurot ja vellit mene sekaisin, on muistutettava, että lääkäripalvelut Pakarin asukkaille eivät liity siihen, mikä taho heille hoivaa antaa. Ne ovat jokaiselle kuntalaiselle kuuluvaa perusterveydenhuoltoa, josta kunta maksaa palvelun tuottajalle eli Sotesille.


Sote-uudistuksen vastustajat ovat usein nostaneet esiin huolensa julkisten palveluiden tulevaisuudesta. Tätä vasten Sotesin näkemys on hieman erikoinen. Kunta haluaisi julkisia palveluita ostaa, miksei niitä voida tarjota? Onko Sotesin linjaus myöskään tasapuolinen?


Toinen esiin nostettava asia on inhimillisyys. Monet Pakarilla asuvista ovat kunnoltaan sellaisia, että heidän kuljettamisensa lääkäriin terveysasemalle olisi inhimillisesti suorastaan julmaa.


Kunta on kysymyksensä Sotesille esittänyt, nyt sitten odotellaan vastauksia.


Toinen iso uutinen Pakariin liittyen tällä viikolla oli se, että  Med Group on siirtymässä osuuskunta Tradekan omistukseen. Tradeka perustelee kauppaa sillä, että se haluaa olla mukana voimakkaasti kasvavassa hoivabisneksessä kotimaisena toimijana.


Työntekijöille se, että Tradeka nousee Med Groupin omistajaksi, voi olla hyvä asia, onhan Tradeka Elannon perillisenä lähellä nimenomaan perinteisiä työntekijäpuolueita ja ay-liikettä. Sen Tradekan ostoksille lähtö ainakin kertoo, että pääoman väristä riippumatta sote-palveluiden yksityisten markkinoiden rahanjaolle riittää tulijoita.

 

Evästeet