Olemme Facebookissa!

15.02.2018 Nuorten loppuviikko

Tämä päivä ja huominen ovat Punkalaitumella lukiolaisnuorten juhlaa, joka värittää mukavasti pitäjän elämään. Tämänkin vuoksi oman lukion säilyminen on tärkeä asia paikkakunnallemme.

Lähestyvää kevättalvea värittävät tämän loppuviikon ajan nuoret. Oman lukiomme abit järjestävät tänään perinteiset Penkkarit, jotka näkyvät erityisesti koulukeskuksen ympäristössä mutta myös keskipitäjällä perinteisen penkkariajelun merkeissä. Huomenna puolestaan lukion toisen vuosikurssin oppilaat tanssivat liikuntahallilla Wanhoja Tansseja.


Maaliskuun puolinvälin jälkeen alkavat sitten puolestaan ylioppilaskirjoitukset täydellä  teholla. Niitä jännitetään monissa perheissä. Samalla lailla jännitetään kirjoitusten tuloksia ja aloitetaan valmistautuminen kevään lakkiaisiin. Koulujen päätösjuhlassa puolestaan uusien ylioppilaiden lakittaminen on yksi kohokohdista.


Kaikki edellä kirjoitettu linkittää omalla hienolla tavallaan paikkakuntamme nuoret osaksi yhteisöämme. Samalla se nostaa esiin sen, kuinka tärkeä oman pitäjämme lukio on Punkalaitumelle. Ellei sitä olisi, jäisimme paljolti paitsi edellä kuvatuista ilmiöistä.


Pienenevät ikäluokat ja aidan ulkopuolella houkutteleva vihreämpi ruoho haastavat myös lukiota. Talouden tunnusluvutkin näyttelevät omaan rooliaan. Silti sopii toivoa, että tulevinakin talvipäivinä pääsisimme nauttimaan niin abien kuin ”vanhojenkin” riemusta.

 

Evästeet