Olemme Facebookissa!

14.04.2016 Onnea matkaan!

Runsaan viikon ajan kunnanjohtajana toimineen Jyrki Moilasen harteille on asetettu paljon odotuksia etenkin elinkeinoelämän kehittämisen osalta. Kunnan tehtäväkenttä on kuitenkin muutakin ja uudella kunnanjohtajalla on edessään monenlaista pohdittavaa.

Punkalaitumen Sanomien aprillipäivän uutinen ”Kunnanjohtajahautomo-hankkeesta” herätti lukijoissa runsaasti hilpeyttä. Huhtikuun 1. päivä osui tällä kertaa sopivaan ajankohtaan, olihan uusi kunnanjohtaja Jyrki Moilanen juuri valittu virkaansa.


Aprillipilat unohtaen voimme todeta, että Punkalaitumen kuntalaivan peräsimeen on tarttunut uusi mies. Sotkamolaisella Moilasella on pitkä kokemus yrityselämän palveluksessa ja etenkin puurakentaminen on hänelle tuttu ala. Juuri elinkeinoelämän tuntemus oli yksi keskeisistä perusteluista valintapäätöstä tehtäessä.


Kunnanjohtajana Moilasen harteille asetetaan paljon odotuksia nimenomaan elinkeinoelämän kehittämisen kohdalla. On kuitenkin syytä muistaa, että kunta ei ole yrittäjä ja sen keinovalikoimakin on rajallinen yrittäjyyden edistämiseksi. Kuuta taivaalta on siis turha odottaa mutta jo yhteistyön syventäminen kunnan ja yrittäjien välillä olisi hieno asia.


Punkalaitumen kunnalla on lähitulevaisuudessa edessään monenlaista pohdittavaa. Miten tuottaa ja turvata palvelut sote-uudistuksen toteutuessa, miten järjestää opetus lukio säilyttäen, miten toteuttaa kustannustehokkaasti koulu- ja päiväkoti-investoinnit?


Jyrki Moilasella on nyt edessään ensimmäinen näytönpaikka kunnallishallinnossa. Punkalaidun on varmasti hyvä kunta aloittaa ja toivottavasti myös viihtyä paria vuotta pidempään.


Onnea matkaan, Jyrki!

Evästeet