Olemme Facebookissa!

14.01.2016 Keskustelu jatkuu

Maahanmuuttajat- ja turvapaikanhakijakeskustelu löytää jatkuvasti uusia, ajankohtaisia aiheita. Punkalaitumella tarvetta esim. katupartiointiin ei tällä hetkellä ole. Rinnakkaiselo on sujunut rauhallisesti.

Maahanmuuton ja turvapaikanhakijoiden ympärillä viime kesästä lähtien käyty keskustelu ei osoita laantumisen merkkejä. Kun yksi aihe saadaan kaluttua, löydetään toinen. Sitä sitten riepotellaan puolesta ja vastaan, kukin oman katsantokantansa mukaisesti.


Tällä hetkellä esillä on runsaasti ollut uudenvuodenaaton tapahtumat Kölnissä Saksassa, jossa naisiin kohdistunut systemaattinen joukkoahdistelu, taharrush gamae, on herättänyt sekä pelkoa että koventanut asenteita turvapaikanhakijoita kohtaan. Kölnin poliisi ja saksalaismedia ovat saaneet myös kylmää kyytiä, koska niiden koetaan peitelleen tapahtunutta.


Helsingissäkin oli uudenvuodenaattona tilanteita, joissa naiset kokivat tulleensa ahdistelluiksi. Suomen poliisikaan ei ole aivan tiedottamisessaan onnistunut. Yksi sanoo yhtä, toinen korjaa ja kolmas esittää oman versionsa. Se hämmentää kansalaisia.


Tiedossa olevat poliisin niukat resurssit ja tapahtumat kadulla herättävät ymmärrettävästi huolta yleisen turvallisuuden säilymisestä etenkin kaupunkiseuduilla. Tietyt tahot ovat lähettäneet kaduille omia partioitaan, joiden motiivit koetaan rasistisiksi.


Viranomaisten kannattaisi tajuta se, että kansalaisten huoli on aito ja oikea, vaikka todellisen uhan suuruus on sittenkin pieni. Huoleen vastaaminen näkyvin toimin palauttaisi luottamusta viranomaisten toimintakykyyn ja estäisi pahimman skenaarion eli tilanteen eskaloitumisen kaduilla yhteenotoiksi.


Punkalaitumella ei katupartioita ainakaan tällä hetkellä tarvita, vaikka keskuudessamme asuukin noin 250 turvapaikanhakijaa. Rinnakkaiselo on sujunut rauhallisesti ja pääsääntöisesti iloisin ilmein. Toimeen on tultu ja yritetään tulla vastakin.

Evästeet