Olemme Facebookissa!

13.12.2018 Päiväkoti puhuttaa

Päiväkotiasiat herättävät runsaasti keskustelua Punkalaitumella. Asiaan otetaan kantaa todennäköisesti myös kunnanvaltuuston kokouksessa ensi maanantaina.

Päiväkoti, milloin mistäkin syystä, on muodostunut Punkalaitumella paljon keskustelua synnyttäneeksi aiheeksi. Viimeisin teema päiväkodin ympärillä käytävässä ajatusten vaihdossa on sen tuleva sijainti.

 

Punkalaitumen kunta joutui pari vuotta sitten hankalaan tilanteeseen silloisessa päiväkodissa, entisessä kunnanlääkärin talossa, sattuneen vesivahingon vuoksi. Sen myötä jouduttiin etsimään toiminnalle väistötilat, joita on matkan varrella vaihdettu useamman kerran.

 

Seuraava isompi ”haloo” liittyi Riissuolla sijainneiden väistötilojen sisäilmaongelmiin, joiden vuoksi päiväkoti toimii nykyisissä väistötiloissaan entisessä Pietarinvirastossa. Näistä tiloista on tähän mennessä kuultu lähinnä kiitosta muun muassa tilojen hyvän sijainnin vuoksi.

 

Koko päiväkotiruljanssin seurauksena Punkalaitumen kunta on päättänyt rakentaa uuden päiväkodin. Sen sijaintipaikaksi on valittu ns. Penttilän asuntoalue. Tätä silmällä pitäen alueella on tehty myös kaavamuutos.

 

Viime aikoina, kuten lehdestäkin olemme voineet lukea, on alkanut kuulua voimakkaita kannanottoja sen puolesta, että uuden päiväkodin sijaintia olisi tarkasteltava uudelleen. Monien mielestä paras paikka sille löytyisi nykyisen koulukeskuksen tuntumasta.

 

Kuten aina, myös jo valitun sijaintiratkaisun kannattajia löytyy. Kunnanvaltuusto kokoontuu Pakarilla ensi maanantaina ja päättää ensi vuoden talousarviosta. Siinä yhteydessä päiväkotiasiat todennäköisesti nousevat jälleen esiin. Tämä vinkkinä niille, joita keskustelu päiväkodista ja sen sijainnista sattuu kiinnostamaan.

 

Evästeet