Olemme Facebookissa!

13.09.2018 Pääväylät kunnossa

Punkalaitumella tieasiat ovat puhuttaneet vuosikymmenten ajan. Tällä hetkellä tieasioissa voimme kuitenkin olla ainakin hetken tyytyväisiä.

Tieasiat ovat puhuttaneet Punkalaitumella läpi vuosikymmenten ja niillä on ollut suorastaan kauaskantoisia vaikutuksia. Jopa seurakuntamme itsenäisyys liittyy tieoloihin, jotka todettiin kirkkomatkoja silmällä pitäen niin surkeiksi, että Pietari Brahe päätti perustaa itsenäisen kirkkoherrakunnan vuonna 1639.


Kunnan hallinnossakin tieasioista on väännetty niin paikallisesti kuin valtiovallankin suuntaan. Pori-Helsinki ja Turku-Tampere teiden  linjauksista käyty keskustelu samoin kuin lähetystöt eduskuntaan Kanteenmaantien peruskorjauksen vauhdittamiseksi saattavat vielä olla joidenkin mielissä.


Viime vuosien ”häpeäpilkku” valtion teiden osalta paikkakunnalla on ollut eittämättä Koskioisten ja Kiertolan välinen Myllytie. Sen kunto on ollut suorastaan katkeran huumorin aihe, sillä tieltä ei juuri alkuperäistä pinnoitetta tahtonut paikkausten alta löytää. Kun uutinen Myllytielle myönnetystä perusparannusrahasta viime vuoden lopulla saatiin, oli moni edelleen epäuskoinen ja tuota epäuskoa jatkui aina edellisviikkoon asti, jolloin tien perusparannus todella aloitettiin. Voi sanoa, että Punkalaitumella tapahtui maailman kahdeksas ihme.


Kun Myllytien perusparannus valmistuu, voidaan pitäjämme keskeisiä väyliä ajella jo varsin tyytyväisinä. Urjalantie ja Vammalantie päällystettiin viime kesänä ja Kanteenmaantien sekä Lauttakyläntien kunto on sekin hyvä.


Tienpidon määrärahat ovat Suomessa olleet koko 2000-luvun vähäiset. Peruskunnossapitoon niitä on ollut erityisen heikosti. Tämän vuoksi Punkalaitumelle parina viime vuonna satsattuihin ”tie-euroihin” voidaan olla tyytyväisiä. Tyytyväisyyttä toki kestää vain hetken, sillä tunnettua on, että tien pinta kuluu ja routa tekee ajallaan tehtävänsä.

 

Evästeet