Olemme Facebookissa!

11.01.2018 Säästöjen lisäksi mietittävä tuloja

Punkalaitumella kunnanhallituksen nimeämä ohjausryhmä ryhtyy etsimään keinoja kunnan talouden tasapainottamiseksi. Pelkät säästöt eivät kuitenkaan riitä, vaan on mietittävä myös tulopuolen kasvattamista.

Punkalaitumen kunnanhallituksen nimeämä ohjausryhmä alkaa heti alkuvuodesta etsiä keinoja kunnan talouden tasapainottamiseksi. Ryhmässä on edustus kaikista valtuustoryhmistä, mikä antaa sille yhteistyön toimiessa hyvät lähtökohdat vaikuttaviin tuloksiin.


Helppoa ohjausryhmän työ ei tule olemaan, sillä tasapainottamisessa puhutaan summista, jotka vaativat rakenteellisia uudistuksia. Ne voivat olla vaikea pala nieltäväksi osalle päättäjistä, kunnan työntekijöistä ja kuntalaisista.


Talouden tasapainottaminen ajoittuu hankalaan nivelvaiheeseen, sillä sote-uudistus toteutuessaan muuttaa kunnan taloudenhoidon perusteita merkittävästi. Tasapainottamiseen tähtäävä työ on hyvä aloittaa nyt mutta muistaa samalla se, että vuoden 2020 alusta tilanne voi olla hyvinkin erilainen.


Säästöjen lisäksi ohjausryhmän on mietittävä kunnan tulopuolta. Tähän liittyy läheisesti elinkeinoelämän kehittäminen ja kunnan markkinoinnin lisääminen, koska vain uusien asukkaiden, työpaikkojen ja yritysten kautta kunta saa verotuloja.


Tasapainottamiseen on monta mahdollista tulokulmaa. Ohjausryhmän on pidettävä mielessään ne kaikki.

 

Evästeet