Olemme Facebookissa!

10.03.2016 Pidemmällä kaavalla

Tiistaina kirjoitettu pääkirjoitus kunnanjohtajavalinnan "lisäselvitystarpeesta" on lehden ilmestyttyä jo vanha. Syyksi "lisäselvitystarpeelle" paljastui se, että Harjavallan kaupunginjohtaja lähti loppumetreillä mukaan kisaan.

Punkalaitumen uuden kunnanjohtajan valintaan taitaa kohta sopia sama sanonta kuin entiseen Jenkki-purukumin mainokseen: venyy ja paukkuu. Viimeisin uutinen kertoo, että valintaa valmisteleva työryhmä haluaa ”lisäselvityksiä” ennen kuin pystyy tekemään kunnanhallitukselle esitystä johtajaksi valittavan nimestä.


Sinällään työryhmän on helppo toimia, sillä se muodostuu nimenomaan kunnanhallituksesta, valtuuston puheenjohtajistosta sekä valtuustoryhmien puheenjohtajista. Enemmistön kanta työryhmässä on näin varsin todennäköinen enemmistön kanta myös kunnanhallituksessa.


Työryhmän ajatus, jonka vt. kunnanjohtaja lehden sivuilla pukee sanoiksi, on toki hyvä perustelu tuumaustauon ottamiseksi. Tähän mennessä johtajahaku on edennyt nopealla aikataululla ja uutta tietoa on valintaa valmisteleville tullut tiuhaa tahtia. Soveltuuvuustestit ovat merkittävässä roolissa uutta johtajaa mietittäessä ja testin tuloksiin on syytä perehtyä tarkemmin kuin parin tunnin ajan.


Kunnanjohtaja on Punkalaitumella merkittävässä asemassa. Siksi on perusteltua, että valintaa ”räknätään” perusteellisesti. Jäniksen selässä ei olla mutta trendikkäästi sanoen vatulointiinkaan ei kannata sortua.

Evästeet