Olemme Facebookissa!

07.09.2017 Maannälkä kunnassa

Kunta on ostamassa maata teollisuutta varten Kanteenmaasta. Ajatus on looginen ja toteutuessaan mahdollistaisi elinkeinoelämän kehittämisen Punkalaitumella.

Punkalaitumen kunta on kaikessa hiljaisuudessa valmistellut paikallisessa mittakaavassa melko suurta maakauppaa Kanteenmaassa. Kaupalla kunnan haltuun siirtyisi kymmenen hehtaaria peltoa, joka kaavoitettaisiin teollisuuden käyttöön.


Kunta ei liiemmälti ole maakaupoilla ollut viime vuosina. Koulun tonttia varten hankittiin pieni määräala mutta muuten on ollut hiljaista.


Se, että kunta hamuaa lisämaata Kanteenmaasta, on loogista. Alueelle on valmistumassa biokaasulaitos ja suunnitteilla on myös polttoaineiden kylmäjakeluasema. Kaupan jälkeen kunnalla olisi Kanteenmassa maata yhteensä noin 19 hehtaaria, jolle voitaisiin kaavoittaa tontteja yritysten tarpeisiin.


Paikallisen elinkeinoelämän kannalta Kanteenmaa on keskipitäjän lisäksi aluetta, jossa yrityselämä voisi paikkakunnalla kehittyä. Kanteenmaahan on tähyilty aiemminkin mutta konkreettisia toimia ei ole saatu aikaan.


Nähtäväksi jää, minkälaisen kannan kunnanvaltuusto ottaa maakauppaan. Taannoin 1990-luvulla päättäjät torppasivat suunnitelmat, joilla kunta olisi hankkinut omistukseensa merkittävän alan peltoa Punkalaitumenjokivarresta Kostilasta.

 

Evästeet