Olemme Facebookissa!

06.05.2016 Onnea, äiti!

Hyvää Äitienpäivää kaikille äideille!

Sunnuntaina siniristiliput hulmuavat kauniissa kevätsäässä kaikkien maamme äitien kunniaksi. Äitienpäivä on vuoden juhlista ehkä kiitollisin ja sydämellisin. Silloin arvostusta ja kiitosta osoitetaan tietysti menneiden sukupolvien esiäideille mutta myös kaikille niille, jotka kodeissa tänäkin päivänä tekevät työtä lastensa ja perheidensä hyväksi.


Äitiyteen liittyy jotain suorastaan mystistä, jota eri aikakausina on pyritty tulkitsemaan mm. taiteessa monin tavoin. Samoin äidinrakkaus kuvataan lähes jumalallisena, ehdottoman voimakkaana ja anteeksiantavana tunteena.


Suomalaisten äitien arki tänä päivänä on kuitenkin kaukana mystiikasta. Tasa-arvon aikana se on työn tekemistä ja siinä sivussa kodin arjen pyörittämistä yhdessä perheen muiden aikuisten ja lasten kanssa. Voisi puhua joukkuepelistä, jossa äidillä on usein, se tunnustettakoon, kapteenin rooli.


Äitienpäivänä voimme kiittää äitejä, arjen sankareita, heidän työstään ja rakkaudestaan. Juhlapäivän kunniaksi voi hetken viipyillä myös äitiyden mystiikan tunnelmissa.

Evästeet