Olemme Facebookissa!

06.04.2017 Miksi?

Äänestäminen on jokaisen oikeus, ei velvollisuus. Mikään ei ole tylsempää kuin "nillitys" vaalien tarpeettomuudesta.

Kuntavaalien alla on keskustelupalstoilta voinut lukea, ettei äänestäminen kannata. Perusteluita on monia mm. se, ettei ole sopivaa puoluetta, sopivaa ehdokasta tai äänestämisellä ei ole mitään merkitystä.


Mikäli sopivaa puoluetta ei löydy, asetu itse ehdolle seuraavissa vaaleissa sopivan puolueen riveissä. Mikäli sopivaa ehdokasta ei nyt löydy, asetu ehdolle.


Mikään ei ole tylsempää, kuin ”nillitys” vaalien tarpeettomuudesta. Jos vaalit ovat tarpeettomat, tarpeeton on myös demokratia. Winston Churchill on kuitenkin sanonut jotenkin näin: ”Demokratia on huonoin hallintotapa, ellei mukaan lasketa kaikkia muita hallintotapoja, joita aika ajoin on kokeiltu.”


Vastaus otsikon kysymykseen ”Miksi?”: Koska sinulla on siihen oikeus! Tämän oikeuden olemassaolo ei ole itsestäänselvyys. Jos et halua äänestää jonkun puolesta, äänestä edes jotain vastaan.


Mikäli et edelleenkään halua äänestää, on sekin demokraattinen oikeutesi. Silloin on hyväksyttävä se, että olet antanut oikeutesi jonkun toisen käyttöön ja joku toinen on päättänyt mielestään oikein sinun puolestasi.

 

Evästeet