Olemme Facebookissa!

04.04.2019 Myönteinen hanke

Tule kotiin -hankke on päättynyt ja hankejuhlaa vietetään ensi viikon perjantaina. Tällä hetkellä odotellaan Ely-keskuksen päätöstä jatkohankkeelle.

Punkalaitumella käynnistyi runsas vuosi sitten seurakunnan hallinnoima mutta yhteistyössä kunnan kanssa toteutettu Tule kotiin -hanke. Hanke on nyt päättynyt ja kuten alla olevasta jutusta voi lukea, hankejuhlaa vietetään kirkossa ja seurakuntatalossa viikon päästä perjantaina. Paikalle saapuu muun muassa arkkihiippakuntamme piista. Toivottavasti myös muuta kansaa.


Tule kotiin -hanke on ollut erittäin positiivinen piristysruiske paikkakunnalla. Hanke on näkynyt ja kuulunut sekä ennen kaikkea nostanut esiin myönteisiä ja hyviä asioita. Näkökulmaa ei ole vaivannut kotosokeus tai inhorealismi. Pessimismistä puhumattakaan.


Hankkeelle on haettu jatkoa, mille Joutsen Reitti on näyttänyt vihreää valoa. Tällä hetkellä odotetaan ely-keskuksen ratkaisua. Uuden hankkeen kohderyhmänä olisivat lapsiperheet  Punkalaitumelle ei olisi ollenkaan huono asia, mikäli ely-keskus suhtautuisi myönteisesti siihen, että muuttotappiosta ja väen ikääntymisestä kärsivä kunta alkaisi houkutella uusia asukkaita myös nuoremman väen joukosta.

 

Evästeet