Olemme Facebookissa!

04.02.2016 Huonoa karmaa?

Siwan myymälän lopettaminen ja Salessa alkavat yt-neuvottelut ovat ikäviä viestejä, joita Punkalaitumen elinkeinoelämä ei kaipaisi. Jokainen paikkakuntalainen voi itse vaikuttaa pitäjän palveluihin omilla valinnoillaan.

Alkuvuosi ei Punkalaitumen elinkeinoelämän uutisoinnissa ole alkanut ollenkaan parhaalla mahdollisella tavalla. Jo viime vuoden lopulla tihkui tietoja, että Suomen Lähikauppa olisi sulkemassa paikallisen Siwan myymälän. Viime viikon lopulla tieto sai vahvistuksen. Siwan ovet menevät kiinni vielä kuluvan kuun aikana.


Viime viikon perjantaina putosi toinen ”pommi”. Satakunnan Osuuskauppa aloittaa yt-neuvottelut paikallisessa Salen myymälässä. Vielä tässä vaiheessa ei ole tiedossa neuvottelun tulos tai kaupan omistajan tavoite myymälän suhteen mutta väkisinkin herää pelko kauppaliikkeen kohtalosta.


Punkalaitumella on toiminut tähän asti kolme päivittäistavarakauppaa. Suomen Lähikaupan edustaja toteaa Siwan olleen kannattamaton ja ilmeisesti kannattavuuden kanssa kamppailee myös SOK Salen suhteen.


Siwan sulkemisesta on päätös tehty. Kaupan ”pelastaminen” siis tuskin onnistuu, mutta Salen osalta kannattaisi niin osuuskaupan jäsenkunnan kuin kunnankin aktivioitua. Päivittäistavarakaupan markkinat menevät kunnassa joka tapauksessa uusiksi Siwan sulkemisen myötä ja tästä ”uusjaosta” todennäköisesti hyötyisivät niin K-Supermarket Pouru kuin Salekin.


Kaikkien paikallisten liikeyrittäjien ja yritysten asiakkaiden etu on ehdottomasti, että pitäjässä toimisi useita yrityksiä, ovat ne sitten ns. erikoisliikkeitä tai päivittäistavarakauppoja. Vääjäämätön tosiasia on, että eurot alkavat valua muualle liikkeiden lopettaessa. Auton keula on liian helppo suunnata naapuriin ja tehdä siellä kaikki ostokset. Paikallisesta näkökulmasta tällainen palveluiden näivettymisen oravanpyörä herättää pelkoa.


Kuluttajaa ei voi liikaa syyllistää mutta jälleen kerran pitää muistuttaa myös siitä, että me jokainen voimme valinnoillamme vaikuttaa siihen, mitä palveluita Punkalaitumelta jatkossa saa. Olemme kaikki samassa veneessä ja jokainen voi kohdallaan miettiä, haluaako puhaltaa yhteiseen hiileen.

Evästeet