Olemme Facebookissa!

Tuija Ojala kunnanjohtajaksi tiukalla äänestyksellä

Keskustan valtuutettu Martti Lehtelä (seisomassa) käytti puheenvuoron Tuija Ojalan valitsemiseksi Punkalaitumen uudeksi kunnanjohtajaksi maanantaina.
Punkalaitumen uudeksi kunnanjohtajaksi valittiin valtuuston maanantaisessa kokouksessa hallintonotaari Tuija Ojala. Punkalaitumelainen Ojala sai vaalissa 11 ääntä ja voitti vastaehdokkaana olleen mäntyharjulaisen Jussi Teittisen yhdellä äänellä.

Ennen maanantaista kunnanvaltuustoa kokoontunut kunnanhallitus esitti valtuustolle, että se valitsisi kunnanjohtajaksi nimenomaan Jussi Teittisen. Kunnanhallituksen esitys ei ollut täydellisen yksimielinen, sillä Sanna Salioja (kesk.) esitti, ettei hallitus ottaisi kantaa valittavan henkilön nimeen. Esitys raukesi kannattamattomana.

 

Valtuuston kokouksessa keskustan ryhmästä Martti Lehtelä esitti hallituksen esityksestä poiketen Tuija Ojalan valintaa. Esitystään Lehtelä perusteli Ojalan pitkällä kokemukselle kuntasektorilla sekä talousosaamisella. – Ojalalla on pitkä kokemus vastuullisista tehtävistä. Hän tuntee Punkalaitumen, joten paikkakunnan ”opiskelua” ei tarvita. Uskon, että hän tietää myös kunnan vahvuudet ja heikkoudet. Työhistorian perusteella Ojala on myös viihtynyt aiemmissa tehtävissään, Martti Lehtelä perusteli.

 

Hän viittasi myös siihen, ettei parinkymmenen vuoden aikana valituilla kuudella aiemmallakaan kunnanjohtajalla ole ollut aikaisempaa kokemusta kunnan johtamisesta. – Hyvin he ovat silti menestyneet ja muille kelvanneet.

 

Lehtelän esitystä kannattivat perussuomalaisten varavaltuutettuna paikalla ollut Tapio Korhonen ja valtuutettu Sari Laakso. – Kunnanjohtajan tehtävään tarvitaan henkilö, joka on sitoutunut sekä haluaa ennakkoluulottomasti tehdä pitkäkestoisia suunnitelmia kunnan palveluiden ja kuntalaisten hyvinvoinnin kehittämiseksi. Punkalaitumella on yritetty pysyä viime vuosina ”pikajunan kyydissä”, mistä syystä täällä on näkyvillä montakin keskeneräistä projektia, jotka on hätäisesti nopealla aikataululla viety eteenpäin mutta toteutus on jäänyt puolitiehen, kuvaili Sari Laakso.

 

Hänen mukaansa myöskään elinkeinoelämän kehittäminen ei ole onnistunut, vaikka sitä on useamman kunnanjohtajan voimin yritetty. – Itseäni mietityttää, onko tämä kärki edellä järkevä jatkaa. Toki olemassa olevia yrityksiä pitää tukea mm. huomioimalla paikalliset yritykset hankintalain mukaisissa kilpailutuksissa. Omassa vaakakupissani johtajan valinnassa kokemusta enemmän painavat paikallisuus ja sitoutumiskyky. Luotan, että Tuija Ojalalta niitä löytyy.

 

Käydyssä vaalissa Tuija Ojalan valinnan taakse asettui 11 valtuutettua. Jussi Teittinen sai ääniä kymmenen. Kun valtuuston puheenjohtaja Outi Uusi-Kouvo (kesk.) luki vaalin tuloksen, antoi valtuusto spontaanisti hillityt aplodit, joihin paikalla ollut lehteriyleisö yhtyi.

 

Valtuuston kokouksen jälkeen käydyissä käytäväkeskusteluissa kävi ilmi, että sekä Tuija Ojala että Jussi Teittinen saivat kannatusta yli puoluerajojen. Punkalaitumen kahdeksannen kunnanjohtajan valintaa ei voi näin ollen kuvata poliittiseksi päätökseksi.

 

Evästeet