Olemme Facebookissa!

31.08.2023 Punkashopista positiiviset kokemukset

Kunnan elinvoimakehittäjä Henna Ärrälä ja yrittäjä Jenni Karinen kuvailevat Punkashopin ensimmäistä toimintakesää posiitiviseksi yllätykseksi. Asiakkaita poikkesi Punkalaitumen Osuuspankin vanhassa konttoritilassa tasaisesti ja mukaan lähti myös paikallisten yrittäjien tuotteita.
Paikalliset yrittäjät kokosivat tuotteitaan myyntiin Punkashoppiin keskipitäjälle kesäkaudeksi. – Kokemukset ovat olleet positiiviset. Etenkin kesä- ja heinäkuussa ihmisiä kävi paljon, ja he myös ostivat tuotteita, kertoo Jenni Karinen.

Karisen mukaan Punkashopin löysivät paikkakuntalaisten lisäksi kesäasukkaat ja kesälomailijat. – Kauimmaiset kävijät taisivat olla Saksasta asti. Melkein jokaiselle kävijälle lähti myös jotain mukaan kaupasta.


Suosituimpia ostoksia olivat jalkojenhoitotuotteet, kortit ja huulirasvat. – Pyykkipoikapussit tekivät kauppansa niin hyvin, että niitä jouduttiin valmistamaan lisää. Mutta myös kalliimpia myynnissä olleita tuotteita ostettiin.


Punkashopissa oli mukana tänä kesänä 11 paikallista yrittäjää ja kunta. – Kokemus on ollut jopa hämmentävän hyvä. Kauppa pyöräytettiin käyntiin aika nopealla aikataululla, mutta se on ollut menestys. Jatkoa ajatellen nyt on saatu arvokasta kokemusta, kuvailee kunnan elinvoimakehittäjä Henna Ärrälä. Hän kertoo kaupan kävijöiltä tulleen ostosten lomassa myös palautetta ja ideoita kunnan suuntaan.


Jenni Karinen ja Henna Ärrälä kiittelevät myös Punkashopin tiloja. Ne saatiin käyttöön Punkalaitumen Osuuspankilta entisestä pankkikiinteistöstä aivan Urjalantien varresta. Pankki kustansi remontin vaatimat aineet ja yrittäjät tekivät talkoilla työt.


Myönteisten kokemusten myötä Punkashopissa mukana olleet yrittäjät joutuvat pohtimaan myös sitä, jatketaanko yhteistyötä ja missä muodossa tulevaisuudessa.


– Myös jatkoa varten on jo joitain suunnitelmia, mutta asiat tarkentuvat, kunhan olemme nyt mukana olleiden kanssa pitäneet pienen loppumatinean. Kiinnostusta kyllä olisi, Jenni Kairinen sanoo.


Kaksikko toivoo, että mikäli Punkashopin toimintaa jossakin muodossa jatketaan, mukaan lähtisi lisää paikallisia toimijoita. – Tekijöitä ja erilaisia tuotteitahan täältä Punkalaitumelta löytyy enemmän, mitä nyt oli esillä. Kehotamme ottamaan rohkeasti yhteyttä, mikäli tällainen yhteistyö vähääkään kiinnostaa, kannustavat Jenni Karinen ja Henna Ärrälä.

 

Evästeet