Olemme Facebookissa!

30.08.2018 Valtuusto kiitteli Moilasen pikakokouksessa

Kunnanhallituksen puheenjohtaja Ari Prihti ja valtuuston puheenjohtaja Outi Uusi-Kouvo ojensivat lahjan ja kukat kunnanjohtaja Jyrki Moilaselle tämän viimeisessä valtuuston kokouksessa viime tiistaina. Moilasen ajatuksia Punkalaitumen vuosistaan voi lukea ensi viikon lehdestä.
Punkalaitumen kunnanvaltuustolla ei kauaa ”nokka tuhissut” neljän pykälän kokouksessa viime viikon tiistaina. Seremonioineen, jossa valtuusto muisti Saloon lähtevää kunnanjohtaja Jyrki Moilasta, kokous kesti vain noin 15 minuuttia.

Valtuusto oli pykälistä päättäessään myös yksituumainen. Se hyväksyi yksimielisesti korttelien 133, 139, 140 sekä niiden ympäristön asemakaavan muutosehdotuksen. Paikalla kokouksessa ollut tekninen johtaja Seppo Rytky totesi muutoksen liittyvän uuden päiväkodin rakentamiseen.


– Kaavamuutos mahdollistaa rakentamisen. Aiemmin kaavassa on ollut näissä kortteleissa kerrostalo-alue. Kaavamuutoksessa tehdään myös katumuutoksia, sillä osa kaavaan merkityistä kokoojakaduista on todettu turhiksi, osaa katuja kavennetaan ja alueen rakennusoikeuksia muutetaan, kertoi Rytky.


Martti Mölsä (sin.) kaipasi kunnanhallitukselle uuden maankäyttö- ja rakennuslain mukaisia mahdollisuuksia päättää pienistä kaavamuutoksista ilman pitkää ja silloin tällöin valitusprosesseihin johtavaa käsittelyä. Kunnanjohtaja Jyrki Moilasen mukaan asia noussee esiin kunnan hallintosääntömuutoksen yhteydessä.


Valtuusto hyväksyi entisessä lääkärintalossa toimineen vanhan päiväkotikiinteistön kaupan kunnan ja Pekka Rautionmaan välillä. Rautionmaa teki rakennuksesta korkeimman, 36 000 euron, tarjouksen huutokaupassa, jonka kunta järjesti kesän kuluessa Kiertonet-palvelussa. Kauppakirjan hyväksymisen myötä rakennuksen lisäksi Rautionmaalle siirtyy 0,33 hehtaarin määräala.


Valtuusto merkitsi tiedokseen myös sille ilmoitetut uudet luottamushenkilöiden ja viranhaltijoiden sidonnaisuudet sekä kunnanjohtaja Jyrki Moilasen irtisanoutumisen virastaan 31.8. lukien.


Kokouksen päätteeksi olikin Moilasen muistamisten vuoro. Kunnanhallituksen puheenjohtaja Ari Prihti (sin.) kiitti väistyvää kunnanjohtajaa tämän tekemästä työstä, samoin kiitokset esitti myös valtuuston puheenjohtaja Outi Uusi-Kouvo (kesk.). Kaksikko ojensi kunnan lahjana Moilaselle tuhdin kirjapaketin sekä kukkakimpun.


– Täällä on ollut mukava työskennellä. Vaikka muutamia haastaviakin asioita on eteen tullut, hyvin on pärjätty, totesi Jyrki Moilanen kiittäen samalla kunnanvaltuustoa ja -hallitusta hyvästä yhteistyöstä sekä tuesta viran hoidossa.

 

Evästeet