Olemme Facebookissa!

30.06.2016 – Kyllä tämä on hienoa meininkiä

Pietarinaukion avajaisiin saapui mukavasti väkeä. Kuvassa etualalla nimikilpailun voittaja Marko Ketola.
Pietarinaukio ja Sarkinranta avattiin juhannusaattona kuntalaisten käyttöön. Avajaisiin saapui runsaasti väkeä ja sääkin suosi tapahtumaa.

Punkalaitumella käynnissä olleet keskustan kehittämishankkeet tulivat päätökseensä juhannusaattona Pietarinaukion avajaisissa. Tilaisuuden avasi hanketyöntekijä Taina Kaapu, joka kiitteli hankeen puolesta kaikkia yhteistyökumppaneita.

 

– Minua jännitti, että tuleeko ihmisiä paikalle ja, että saadaanko aukio avajaisiksi valmiiksi. Kaikki saatiin kuitenkin ajoissa valmiiksi ja väkeäkin saapui mukavasti paikalle, iloitsi Kaapu avajaissanoissaan.

 

Kaapun avauksen jälkeen koko avajaisväki kajautti yhteen ääneen Lippulaulun, joka perinteisesti lauletaan juhannusaattona ilta kuudelta. Esilaulajina toimivat Punkalaitumen mieskuorolaiset. Lippulaulun jälkeen Mieskuoro esitti Punkalaidun pitäjistä parhain -kappaleen Pauli Ahvenuksen johdolla.

 

Lauluesitysten jälkeen puheenvuoron sain kunnanjohtaja Jyrki Moilanen. Hän toivotti paikalle saapuneen väen kunnan puolesta tervetulleeksi.

 

– Tämä on hieno osoitus siitä, miten kunnassa voi parantaa viihtyvyyttä. Toki tällainen hanke vaatii näkemystä, rahaa ja ammattitaitoisia ihmisiä onnistuakseen, lausui Moilanen puheenvuorossaan.

 

Ennen entisen kunnanjohtajan Lauri Innan puhetta, palkitsivat Moilanen ja Inna nimikilpailun voittajan, Marko Ketolan ja jakoivat kiitokset Katja Alakerttula-Leppäselle sekä Taina Kaapulle hankkeen onnistumisesta

 

Inna kertoi puheessaan hankkeiden taustoja, kiitteli rahoittajia ja kommentoi sulkakynää.

 

– On hienoa olla kuntalaisena kiittämässä kuntaa. Tänään on ollut mielenkiintoinen päivä; EU on astumassa kriisiin ja samana päivänä EU:n maaseuturahoituksella on elävöitetty keskustamiljötä, aloitti Inna puheensa.

 

Inna nosti erityisesti yhden tekijän aukiosta esille: keltaisen värin lasten leikkialueella. Keltainen väritys tulee Innan mukaan K-Supermarket Pourun seinän väristä, jotta maisema olisi yhtenäinen väritykseltään. Inna kommentoi myös sulkakynää ja taustoitti sen ideaa.

 

– Päädyimme pitkän pohdinnan jälkeen sulkakynä-maamerkkiin, sillä Pietari Brahe on vetänyt merkittävät viivat kunnan rakentuessa. Sulkakynä on myös elementti, joka saa ihmiset pysähtymään Punkalaitumelle, jatkoi Inna.

 

Tapahtuman lopuksi Mieskuoro esitti kappaleet Hurmalan häät ja Savusauna.

 

Myös paikalle tulleet ihmiset olivat tyytyväisiä avajaisten kulkuun.

 

– Tulimme ihan mielenkiinnosta katsomaan avajaisia poikamme perheen kanssa. Oikein oli mukva tapahtuma, juuri tilaisuuteen sopivat, sanoivat Raili ja Reijo Säteri.

 

– Siinä se juhannus menee. Kyllä tämä on hienoa meinikiä, rahaa vaan menee, vaikkei se ole minulta pois. Ja kyllä minä kävin sen polunkin kävelemässä, mutta ei sieltä pääse pois kun palaamalla takaisin, kommentoi Aatu Lintukangas juhannuksena järjestettyjä avajaisia.

 

Avajaisten jälkeen Sarkinrannassa Pitäjän seudun kyläyhdistys järjesti perinteiseen tapaan juhannusjuhlan, jossa sytytettiin kokko ja tunnelma oli lämmin.

Evästeet