Olemme Facebookissa!

30.05.2024 SPR:n kirpputorilla ollaan valmiina kesään

Vapaaehtoiset järjestelivät kirpputorivastaava Terttu Routsin kanssa kesävaatteita myyntiin Punaisen Ristin kirpputorilla Kauppakulmassa.
Punaisen Ristin Punkalaitumen kirpputorin myymälässä laitettiin paikkoja järjestykseen perjantaina 10.5.

Jo viime vuonna kirpputoria järjestettiin uudelleen, sisätiloja avarrettiin hyllyjen paikkoja muuttamalla.


– Nyt siivoamme talvitavaraa pois ja laitamme kesävaatteita tilalle, sanoo kirpputorivastaava Terttu Routsi.
Vuosien varrella kirpputoriryhmälle on kertynyt tuntuma siihen, että mikä menee kaupaksi ja mitä kirpparille voidaan ottaa myyntiin: vaatteita, astioita, mattoja, vähän kirjoja. Mitään suurta tavaraa, kuten huonekaluja, ei tilojen puolesta voida ottaa vastaan. Astioista kahvikupit eivät tee oikein kauppaansa, niitä menee lähinnä askartelijoille, eli niihin tehdään kynttilöitä. Kattilat sen sijaan ovat haluttuja.


– Vaatteissa erikoisuudet, eli -60, -70 ja 80-lukujen vaatteet, ovat haluttuja. Nuoret aikuiset ovat löytäneet kirpparin hankkiessaan retrovaatteita. Ne vaatteet, jotka eivät mene kaupaksi, toimitamme Poriin Konttiin tai UFF:lle.

Sen sijaan lastenvaatteiden kysyntä on hiipunut.


Terttu Routsi ja SPR:n Punkalaitumen osaston puheenjohtaja Marju Pihlajamaa toivottavat kaikki kiinnostuneet mukaan kirpparitoimintaan. Kirpparilla sekä Kulmakamarilla toimii nyt 15–20 henkilön piiri, mutta lisäkäsille on aina työtä. Mukaan toimintaa tulevien toivotaan liittyvän yhdistyksen jäseneksi, sillä työskentelevät jäsenet on vakuutettu.


Kesän ajaksi kirpputori työllistää kolme nuorta. Myös maahanmuuttajien kotouttamista edistävä työllistäminen jatkuu.


Kesä-heinäkuussa kirppari on avoinna tiistaista lauantaihin.


Kesäsiivousta omassa vaatekaapissaan tekevän kannattaa muistaa, että kirpparille lahjoitettavien vaatteiden pitää olla puhtaita ja ehjiä.

 

Evästeet