Olemme Facebookissa!

29.12.2018 Lämmintunnelmainen joulunavaus Pietarinaukiolla

Pietarinaukiolle pystytetty, valaistu havupukki valvoi Joulunavauksen sujumista. Tapahtuma keräsi väkeä peräti nelisensataa henkeä sunnuntaina.
Naisyrittäjienyhdistys järjesti sunnuntaina perinteisen joulunavauksen. Tällä kertaa monisatapäinen yleisö kokoontui aloittamaan joulunaikaa Pietarinaukiolla pakkasen nipistellessä nenän päitä.

Joulutunnelmaan Pietarinaukiolla päästiin virittäytymään monenlaisesta ohjelmasta nauttien. – Luvassa on laulua, tanssia, toppatakkijumppaa ja joulupukkikin on lupaillut poiketa paikalla, evästi naisyrittäjien puolesta ihmiset Pietarinaukiolle tervetulleiksi toivottanut Tiina Loponen.

 

Lupaukset runsaasta ohjelmasta pitivät kutinsa. Punkalaitumen seurakunnan naisväki toi joulunavaukseen musiikilliset terveisensä ja kunnassa meneillään olevan Kaikki liikkuu -hankkeen puolesta jouluista, menevää tanssia esittivät Iida Mettänen, Alisa Koskinen ja Susanna Uotila. Herkkää joulutunnelmaa tarjoilivat puolestaan sisarukset Henrietta ja Hugo Bondfolk omassa kahden laulun esityksessään. Viulunsoitolla yleisöä ilahduttivat Hanna-Maria ja Henriikka Varpula.

 

Puheenvuoron jouluavauksessa käyttivät nuorisovaltuuston puolesta puheenjohtaja Markus Nihti sekä seurakunnan Tule kotiin -hankkeen vetäjä Hanna-Mari Kamppikoski. Kamppikoski kehui paluumuuttajia paikkakunnalle houkuttelevan hankkeen sujuneen hyvin. Jouluna hän kehotti myös ihmisiä entistä enemmän korostamaan paikkakunnan yhteisöllisyyttä. – Tuplataan yhteisöllisyytemme joulun aikaan.

 

Markus Nihti puolestaan muistutti, että joillekin nuorille joulu voi olla myös vaikea juhla. – Vaikeuksia voi olla monenlaisia mutta ehkä merkittävin on se, että joulu on niin materialistinen juhla. Osa nuorista kokee jouluna karvaan pettymyksen, kun lahjoista ei paljastu sitä, mitä odotti tai ei ole lahjoja ollenkaan. Toivon että ihmiset muistaisivat myös joulun perimmäisen tarkoituksen ja auttaisivat heitä, jotka ovat vaikeassa asemassa joulun keskellä.

 

Pietarinaukiolla oli paikalla myös monia paikallisia yrittäjiä ja yhdistyksiä myymässä tuotteitaan.

 

Tarjolla joulunavauksessa oli ruumiin ravintoakin. Naisyrittäjät tarjosivat glögiä ja pipareita. Jessican väki puolestaan myi joulupuuroa. Nuotiolla saattoi paahtaa vaahtokarkkeja. Yhteistyökumppanikseen naisyrittäjät olivat tänä vuonna saaneet myös Metsästysseura Haukan eräväen, joka tarjoili grillimakkaraa.

 

Kuten aiempinakin vuosina, joulunavauksen kohokohta ainakin perheen nuoremmalle väelle oli joulupukin saapuminen torille. Ennen kuin pukki ryhtyi jakamaan karkkeja ja kuuntelemaan lahjatoiveita, hän vastaisi tilaisuuden juontaneen Jussi Poutalan kysymyksiin. Joulupukin mielestä punkalaitumelaislapset ovat vuoden aikana olleet kilttejä ja aikuisillakin on vielä ennen joulua aikaa parantaa tapansa.

 

Jatkossakin Pietarinaukiolla

 

– Joulunavaus oli kaikin puolin onnistunut. Tapahtuma järjestettiin nyt ensimmäistä kertaa Pietarinaukiolla ja kuntalaiset löysivät hyvin perille. Arvioimme, että joulunavaukseen osallistui jopa nelisensataa ihmistä, kiittelee Tiina Loponen.

 

Hänen mukaansa uusi tapahtumapaikka sai myönteistä palautetta. – Pidempään mukana olleet naisyrittäjät tuumivat, ettei näin paljoa väkeä ole ollut mukana moniin vuosiin. Palautteen mukaan Pietarinaukio on valoisampi, esiintyjät näkyvät paremmin ja autotkin sai jätettyä lähelle parkkiin. Myös myyjillä tuntui kauppa käyvän. Varmasti joulunavaus järjestetään jatkossakin Pietarinaukiolla.

 

– Ilman Metsästysseura Haukan ja Juhla- ja Leivontapalvelu Mintun apua emme olisi selvinneet tapahtumasta. Myös esiintyjät olivat isossa osassa tapahtumaa, joten heille myös iso kiitos samoin kuin paikkakunnan yrityksille, joilta saimme ison kasan arpavoittoja, Tiina Loponen kiittelee.

 

Evästeet