Olemme Facebookissa!

29.09.2022 Porttikallion kehittämistä ideoitiin työpajoissa

Projektipäällikkö Henna Väisänen konsulttiyhtiö FCG:stä tarkasteli Porttikallion alueen karttaa Jari Kultasen, Timo Mäki-Laurilan ja Marko Ketolan kanssa Yhteiskoululla järjestetyssä ideointityöpajassa. Porttikallion kehittämissuunnitelma valmistuu ensi vuoden kevättalvella, jonka jälkeen tehdään päätökset konkreettisista parannus- ja kehittämistoimista.
Villejäkin ideoita kaivattiin ilmaan heitettäväksi yhteiskoululla viime tiistaina järjestetyissä työpajoissa, joissa pohdittiin Porttikallion alueen kehittämistä. Paikalle oli kutsuttu yhdistyksiä, maanomistajia, alueen käyttäjiä ja myös nuoret saivat äänensä kuuluville.

Punkalaitumen kunta käynnisti Porttikallion kehittämishankkeen viime vuonna. Suunnittelusta vastaavaksi konsulttiyhtiöksi on valittu Kuntaliiton omistama FCG, joka yhdessä kunnan kanssa vastasi yhteiskoulun tapahtuman järjestelyistä.


– Työpajojen järjestäminen oli ehto konsultin valinnassa. Haluamme kuunnella kuntalaisten ja alueen käyttäjien mielipiteitä ja toiveita siitä, millaiseksi he näkevät Porttikallion liikuntakeskuksen tulevaisuudessa, evästi tekninen johtaja Satu Alajärvi.


Tiistaina päivällä työpaja järjestettiin lapsille ja nuorille, alkuillasta vuorossa olivat yhdistystoimijat sekä maanomistajat ja viimeiseen työpajaan oli kutsuttu kaikkia asiasta kiinnostuneita. – Nyt saa heittää ilmaan villejäkin ideoita, Alajärvi kannusti.


Konsulttiyhtiö FCG:n puolesta paikalla olivat urheilu- ja liikuntapaikkasuunnittelija Jarmo Silvennoinen, projektipäällikkö Henna Väisänen ja maisemasuunnittelija Heli Tuomola.


– Keräämme ihmisten ideat talteen ja käytämme niitä yleissuunnitelman tekemisessä. Yleissuunnitelma esitellään joulukuussa, ja siinä pystymme jo havainnollistamaan virtuaalimalleilla ajatuksiamme, totesi Jarmo Silvennoinen.


Se, millaiseksi Porttikallion alue muodostuu, selviää lopullisesti suunnitelmien valmistuttua ja lopullisen budjetin selvittyä. – Suunnitelma tulee olemaan kokonaiskuva siitä, miten Porttikallion aluetta kunnostetaan ja kehitetään.

Kuntoportaat, frisbeegolf, opasteet


Projektipäällikkö Henna Väisänen kertoo ideointipajoihin osallistuneen yhteensä kolmisenkymmentä ihmistä. – Jokaisessa tilaisuudessa osallistujat olivat aktiivisia ja paljon äänessä. Ideoita saatiin kerättyä siis todella hyvin.


Vastauksia käydään vielä tällä hetkellä läpi, mutta jo nyt Väisänen toteaa kaikissa ideointiryhmissä nousseen esiin yhteneväisiä toiveita. – Ryhmissä toistuivat toiveet kuntoportaista, frisbeeradan kehittämisestä ja paremmasta opastuksesta. Esiin nousi myös erilaisten hiihtomahdollisuuksien sekä huollon ja kunnossapidon parantaminen.


– Toiveet ovat oikeastaan hyvin pitkälti samansuuntaisia, mitä itsekin olimme etukäteen listanneet parannettaviksi kohteiksi.


Suunnittelu etenee Väisäsen mukaan siten, että seuraava kuntalaisia ja käyttäjiä osallistava tilaisuus järjestetään 12.12. – Siellä on esillä suunnitelmaluonnoksia ja virtuaalimalli. Lopulliseen muotoonsa suunnitelmat valmistuvat ensi vuoden maaliskuuhun mennessä.

 

Suunnitelman hintalappu 33 825 euroa


Punkalaitumen kunta varautui kuluvan vuoden talousarviossa Porttikallion kehittämishankkeen suunnitteluun, frisbeeradan laajentamiseen sekä rakennustöiden aloittamiseen 75 000 eurolla. Tästä summasta frisbeegolfradalle korvamerkittiin 8 000 euroa.


Kilpailutuksessa suunnitelman tekijäksi valikoitui Kuntaliiton omistama FCG. Jonka tarjous yleissuunnitelman laadinnasta oli 33 825 euroa.


– Rakentamista ei frisbeegolf-rataa lukuun ottamatta aloiteta vielä tänä vuonna, vaan vasta sitten, kun suunnitelma on saatu valmiiksi. Rakentamisessa voidaan käyttää suunnittelusta säästynyttä rahaa ja siihen tullaan varaamaan rahaa myös ensi vuoden talousarviossa, kertoo kunnan työpäällikkö Marko Juurikivi.

 

Evästeet