Olemme Facebookissa!

29.06.2023 Lastenjuhlissa tehtiin käärijäpupuja ja pompittiin pomppulinnassa

Riesa-Pelle teki Tuukka Mäkelälle käärijänvihreän pupuilmapallon käden käänteessä.
Perinteistä Lastenjuhlaa vietettiin 14.6. Talonpoikaismuseolla Yli-Kirralla. Auringon porottaessa pilvettömältä taivaalta, oli paikalle saapunut juhlijoita hyvissä määrin.

Tänä vuonna ohjelmassa oli Riesa-Pellen esitys, pomppulinna, nalle- ja nukkeneuvola sekä arpajaiset. Ohjelma on ajansaatossa muuttunut. – Monena vuonna oli SPR:n omia näytelmiä, joissa oltiin mukana, Marju Pihlajamaa muistelee kuluneiden vuosien Lastenjuhlia.


Arttu ja Elias Koskua olivat tulleet jo toista kertaa Lastenjuhlaan. – Tosi hauskaa on ollut, seuraavaksi mennään pomppimaan pomppulinnaan, pojat toteavat yhteen ääneen.


Lastenjuhla omaa pitkät perinteet Punkalaitumella, sillä ensimmäistä kertaa juhlia vietettiin jo 50-luvulla Vartiolassa. Muutamia vuosia myöhemmin juhlapaikka siirtyi Yli-Kirran talonpoikaismuseolle.


Riesa-Pelle teki lapsille myös erilaisia ilmapalloja. Valikoimissa oli muun muassa sydämen muotoinen pallo, hiiri, pupu ja miekkoja. Tuukka Mäkelä haki Riesa-Pelleltä Käärijänvihreän ilmapallopupun. – Taikuri oli oikein kiva ja hauska. Seuraavaksi menemme ostamaan arpoja, Tuukka kertoo suunnitelmistaan.


Museo puolestaan huolehti hellepäivän nesteytyksestä. Tarjolla juhlavieraille oli pullaa, mehua sekä kahvia.
Paikalle oli saapunut lapsia niin paikkakunnalta kuin sen ulkopuoleltakin. – Mahtavaa, että järjestämämme tapahtumat kiinnostavat. Haluamme tarjota maksutonta huvia lapsille, joten on kiva että ihmisiä tulee paikalle, Marju Pihlajamaa sanoo.


Hänet valittiin Suomen Punaisen Ristin yleiskokouksessa on Joensuussa 10.–11.6. SPR: n valtuustoon seuraavaksi kolmevuotiskaudeksi.

 

Evästeet