Olemme Facebookissa!

28.05.2020 Hyvinvointikeskus vuokratiloihin Pietarinvirastoon

Hyvinvointikeskus aloittaa elokuun kuluessa entisen Pietarinviraston tiloissa. Vs. hyvinvointijohtaja Tuomo Kallion mukaan muutoksella haetaan synergiaetuja ja saadaan muun muassa lasten ja nuorten palvelut lähelle kouluja.
Punkalaitumen kunta vuokraa osan Pietarinvirastoa hyvinvointikeskusta varten. Vuokrattaviin 150 neliön tiloihin ja olemassa oleviin kirjaston tiloihin keskitetään lähes kaikki hyvinvointilautakunnan alaiset toiminnot elokuun alusta alkaen.

– Hyvinvointikeskukseen siirtymiselle on useita syitä. Toimintojen keskittäminen on nykyisen trendin mukaista, nuorille suunnatut palvelut saadaan lähelle kouluja ja yhdessä muiden toimijoiden kanssa saamme myös synergiaetuja, kertoo kunnan vs. hyvinvointijohtaja Tuomo Kallio.


Elokuun kuluessa Pietarinviraston tiloihin siirtyvät muun muassa torin laidan Toimintanurkan toiminnot. Tuomo Kallion mukaan seniorien Ikänurkan osalta järjestämispaikkaa mietitään. – Yhteistyötä ja vaihtoehtoja selvitetään vielä keskustan tilojen osalta.


Kunta luopuu niin Toimintanurkan vuokrauksesta kuin Sotesin mielenterveys- ja päihdepalveluiden rivitalohuoneistosta Riissuontien varresta. Tuomo Kallion mukaan paikalliset yhdistykset ovat tervetulleita hyvinvointikeskuksen tiloihin järjestämään omaa toimintaansa.


– Tiloille halutaan tietysti käyttöä, tyhjinä niistä ei ole kenellekään hyötyä. Kunnan tavoite on, että hyvinvointikeskus voisi palvella kaikkia kuntalaisia mahdollisimman hyvin, Kallio sanoo.


Pietarinvirastosta kunnan vuokraama 150 neliön tila käsittää keittiö- ja ruokailutilan, aulan, kaksi huonetta, varaston sekä wc:t. – Remonttia tiloissa ei vaadita, koska sitä on kunnostettu jo päiväkodin väistötiloja varten. Yksi väliseinä joudutaan rakentamaan.


Päiväkotia varten virastorakennuksen takapihalle rakennettu leikkikenttä joudutaan purkamaan parkkialueen tieltä. Kyseinen alue ei sisälly vuokrasopimukseen.

 

Evästeet