Olemme Facebookissa!

28.04.2016 Punkamokkaa ja palvelua

Avaimet vaihtavat omistajaa Kahvila Myötätuulessa. Mallu Saarisen luomaa konseptia jatkaa Merja Mikkonen. Luvassa on Punkamokkaa ja palvelua mutta myös joitain uudistuksia.
– Myötätuuli on ollut upea juttu. Kun kuulin, että kahvilalle etsitään jatkajaa, tuli herätys että tämän minä haluan, sanoo Kahvila Myötätuulen uusi yrittäjä Merja Mikkonen. Suosittu kahvila avaa ovensa tauon jälkeen vappuna.

Merja Mikkonen lupaa Myötätuulen konseptin jatkuvan samanlaisena kuin Mallu ja Jouko Saarisen aikana. – Perusajatuksen voisi kiteyttää kahteen sanaan: Punkamokkaa ja palvelua.


– Tuotteistus tulee hieman muuttumaan, sillä otan valikoimaan myös Paninit. Lisäksi Myötätuuleen tulee myyntiin Metsärannan Lihan tuotteita. Seinille tulee taiteilija Raimo Huittisen grafiikkaa myytäväksi, Merja kertoo.


Ulkonaisesti suurin näkyvä muutos tulee olemaan uusi jäätelökioski, joka varmasti tulee herättämään huomioita kylänraitilla liikkuvissa. – Mieheni Vesa sitä rakentelee ja voin kertoa, että uudessa kioskissa tulee olemaan retrohenkisyyttä ja kokoa, Merja naurahtaa.


Kahvila Myötätuulen etuina uusi yrittäjä pitää sijaintia ja Saaristen luomaa hyvää mainetta. – Sen olen huomannut, että tilaus kahvilatoiminnan jatkamiselle on ollut vahva.


– Jäätelökioskiin tulee muutama kesätyöntekijä mutta muuten hoidan kahvilaa alkuun yksin. Yrittäjyys ei paljon tutumpaa voisi olla. Olen siihen lapsesta asti kasvanut ja nähnyt sen monet puolet, Merja tuumii.


”Aukeehan se?”


Mallu ja Jouko Saarinen ovat myös iloisia uuden yrittäjän löytymiseen Myötätuuleen. – Merja on meille ehdottomasti mieleinen toiminnan jatkaja. Kun hän tuli mukaan ”peliin”, ei tarvinnut kahdesti miettiä. Merjasta löytyy iloisuutta ja tekemisen meininkiä, Mallu kiittelee.


Kun Saariset avasivat Myötätuulen, heidän tarkoituksenaan oli luoda valmis kahvila ja myydä se uudelle yrittäjälle. Mallun sairastumisen myötä lopettaminen tapahtui kuitenkin ei-suunnitellulla tavalla.


– Tarve toiminnan jatkumiselle on kulminoitunut tämän vuoden aikana. Niin kotopitäjästä kuin muualtakin on tullut jatkuvasti viestejä ”Aukeehan se?”. Olemme tosi iloisia, että nyt voimme vastata: ”Aukee!”, naurahtaa Mallu.

Evästeet