Olemme Facebookissa!

28.01.2016 Päiväkodilla jopa 200 kuution vesivahinko

Lastentarhanopettaja Tapani Henttinen ja kiinteistönhoitaja Juhani Rinne kuivasivat Päiväkodin kellarin lattiaa vedestä maanantaina. Suurempi vesimäärä oli jo aamulla ehditty pumpata pois tiloista.
Jäätymään päässyt palopostin vesiputki oli viikonlopun aikana irronnut liitoksestaan ja syössyt valtavan määrän vettä Punkalaitumen Päiväkodin tiloihin. Vettä oli maanantaiaamuna niin rakennuksen ensimmäisessä kerroksessa kuin kellarissakin.

– Roskis ja työkenkiä ”ui” vastaan, kun töihin tulin. Sen verran kävin sisällä, että hain puhelimen ja soitin kiinteistönhoitajalle. Ei mikään kovin kiva näky aamuviideltä, kertaa päivähoitaja Mervi Riitinki maanantaiaamun varhaisia tunteja Päiväkodilla.


Maanantaina Päiväkodilla oli ainoastaan kuusi hoitolasta. – Ilmoitimme vahingosta välittömästi lasten vanhemmille ja moni järjesti asian niin, että lapsi pystyi jäämään kotiin. Vanhemmat suhtautuivat äkilliseen tilanteeseen hienosti, Riitinki kiittelee.


Vettä oli Päiväkodin leikkihuoneen, eteisen ja keittiön lattialla viitisen senttiä. Kellarissa, jonne vesi valui katon lävitse, sitä oli vielä enemmän.


Liitoksestaan irronnut vesiputki sijaitsi Päiväkodin eteisessä, jota on käyttänyt erityisesti varahoitoyksikön väki. Maanantaina aamupäivällä vesi oli pääosin saatu pumpattua pois niin lasten leikki- kuin keittiötiloista kuin kellaristakin ja käynnissä oli kastuneen irtaimen poistaminen siirtolavalle. – Valtavan paljon tavaraa pääsi kastumaan. Voi melkein sanoa, että vuosien työ valui hukkaan kerralla, harmittelee päivähoidonjohtaja Pirkko-Liisa Henttinen.


Kunnanrakennusmestari Pasi Hynnä ei osaa sanoa tarkkaan tiloihin päässyttä vesimäärää, mutta arvioi määrän olevan liki 200 kuutiota. – Rakennuksen kärsimistä vahingoista ei vielä ole tarkkaa tietoa, mutta vakuutusyhtiölle on asiasta ilmoitettu ja asiaan kuuluva kartoitustyö on tilattu sekä rakennuksen kuivatus aloitettu.


Väistötiloja Yrittäjätalolta


Vesivahingosta johtuen päivähoitolapsille jouduttiin nopealla aikataululla etsimään ns. väistötiloja, joissa Päiväkoti voisi toimia toistaiseksi määrittelemättömän ajan. – Ensivaiheessa toiminta siirretään Yrittäjätalolle kunnantalon ja Yhteiskoulun tuntumaan, kertoo Pirkko-Liisa Henttinen.


Henttinen ei vielä tiistaina pystynyt sanomaan sitä, missä Päiväkoti tulee toimimaan todennäköisesti pitkäksi venyvän vauriokartoituksen, kuivauksen ja mahdollisten korjaustöiden ajan. – Eri mahdollisuuksia ja vaihtoehtoja selvitellään koko ajan.

Evästeet