Olemme Facebookissa!

27.01.2022 Ensimmäinen walk-in –rokotus synnytti jonon terveysasemalle

Punkalaitumen terveysasemalle muodostui jono ihmisten odottaessa ensimmäistä walk-in -koronarokotetta. Päivän aikana rokotteen otti 309 henkilöä.
Punkalaitumen terveysasemalle järjestettiin viime viikon keskiviikkona ensimmäistä kertaa niin sanottu walk-in -rokotepäivä. Päivän aikana koronarokotteen sai 309 henkilöä.

Harvoin Punkalaitumella näkee jonoja, mutta sellainen syntyi terveysasemalle rokotuspäivän aamuna. – Ei täällä ämpäreitä jaeta, huikkasi joku vuoroaan odotteleva.


Mikko Vanha-Kuitti tuli paikalle varttia vaille yhdeksän ja oli kertomansa mukaan työpaikallaan Huittisissa jo vartin yli kymmenen. – Rokutus sujui nopeasti. Ei voi moittia. Madekiven Sirkka minut piikitti ammattitaidolla. Sirkka on minua ”piikitellyt” lapsesta asti, Vanha-Kuitti naurahtaa.


Hän ei saanut rokotteesta jälkioireita. – Pistoskohdan tuntee, kun kädellä painaa. Yhdestäkään koronarokotteesta ei ole tullut ongelmia. Olen sitä mieltä, että hyödyt ovat paljon suuremmat kuin haitat.
Mikko Vanha-Kuitti kuuluu diabetesta sairastavana riskiryhmään. – Sain huhtikuussa ensimmäisen rokotteen ja heinäkuussa toisen. Nyt otin kolmannen kolmannen. Mikäli neljäs rokote tulee, otan senkin ilman muuta.


Seuraavan kerran 2.2.


Punkalaitumen ensimmäisessä walk-in -rokotepäivässä koronarokotteen sai 309 henkilöä. – Lähes kaikki hakivat kolmannen annoksen. Yksittäisiä ykkös- ja kakkosannoksia annettiin myös, kertoo terveydenhoitaja Sari Kukkula.


Hänen mukaansa walk-in -rokotukset ovat osoittautuneet tehokkaaksi tavaksi lisätä rokotekattavuutta. – Walk-in -rokottaminen osoittautui varsin tehokkaaksi tavaksi nostaa rokotuskattavuutta varsinkin joulun aikaan. Silloin tulivat suositukset lyhyemmästä välistä toisen ja kolmannen annoksen välillä. Osa ihmisistä on tykännyt nimenomaan tulla varatulla ajalla ja toisille on ollut mukavampi tapa poiketa walk-in -päivänä.


– Rokotuskattavuuden noustua hyvää tahtia, rokotusten kysyntä on tasaantunut ja pikku hiljaa vähenee entisestään. Seuraava walk-in -päivä Punkalaitumella on 2.2. Tämän lisäksi on muutama ajanvarauspäivä on tulossa. Tarvittaessa päiviä järjestetään lisää kysynnän ja suositusten mukaan. Punkalaitumelaiset ovat ilahduttavasti hakeutuneet myös Vinkinvapaa-aikakeskukseen rokotuksille ja rokotuskattavuutta on saatu nostettua nopeasti, Kukkula sanoo.


Hänen mukaansa Sotesissa on jouduttu pohtimaan rokotusaikoja toden teolla. – Rokotuspäivien suunnittelu on haastavaa. Pitäisi olla kristallipallo, josta näkisi, varataanko kaikki ajat ja toisaalta, moniko tulee rokotteelle walk-in -päivänä. Rokotehävikin olemme silti hyvin pystyneet minimoimaan ja lähes välttämään, Sari Kukkula kertoo.

 

Evästeet