Olemme Facebookissa!

26.11.2020 Vierjoki liittohallitukseen

Vilhelmiina Vierjoki valittiin liittohallitukseen ja Tuomo Kallio vuoden parhaaksi nuorisovaltuuston ohjaajaksi.
– Harmillista on voittaa ystävä, mutta harmillista on hävitäkin ystävälle, huokaisee Vilhelmiina Vierjoki valinnastaan Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto ry:n liittohallitukseen.

Hän on valinnastaan kovasti iloinen, mutta jo ystäviksi tulleiden, valitsematta jääneiden ehdokkaiden puolesta hieman murheissaan.

 

Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto ry:n 23. varsinainen liittokokous järjestettiin koronan vuoksi erityistoimenpitein siten, että koko maasta ehdolle asettuneet 11 nuorta kokoontuivat järjestäjien kanssa Naantaliin. Sieltä käsin liittokokous puheenjohdettiin ja striimattiin.

 

Yli 120 nuorta vaikuttajaa osallistui kokoukseen virtuaaliyhteyksin. Nuori konkari 17-vuotias Vierjoki on jo vanha konkari vaikuttajana.

 

– Nelisen vuotta olen toiminut näissä touhuissa. Tuohon liittohallitukseen kovasti halusin ja pitkään jouduin jännittämään, valitaanko minut neljän joukkoon. Kovasti innostunut olen ja odottavin fiiliksin. Kaikki ehdokkaat olivat todella päteviä ja pitkään toimineet nuorten puolesta, kertoo Punkalaitumen nuorisovaltuuston puheenjohtajana toimiva Vilhelmiina.

 

Tammikuussa kuntamme nuorisovaltuusto saa uudet toimijat. Aktiivisesti toimiva NuVa järjesti viime kuntavaalien aikaan kuntavaalipaneelin ja varjovaalit. Tällä hetkellä vasta suunnitellaan kuntavaaleihin liittyvää ohjelmaa.

 

– Punkalaitumella nuoriso otetaan hyvin mukaan päätöksentekoon. NuVa toimii lähes jokaisessa kunnassa Suomessa. Jos kysytään, miksei NuVa jossain kunnistamme toimi, tai miksi nuoria ei oteta päätöksentekoon, ovat perustelut poikkeuksetta huonoja. Kunnassamme on asiat hyvin, mutta tietysti aina petrattavaa olisi. NuVa:lle voisi esimerkiksi useamminkin antaa lausuntopyyntöjä. Nuoret osallisina Punkalaitumella NuVa:lla on paikka sekä valtuustossa, hallituksessa että kaikissa lautakunnissa. Kaikkien aikojen ensimmäinen nuorisovaltuustomyönteinen sertifikaatti myönnettiin viime vuonna Punkalaitumelle.

 

Nuorisovaltuustoliikkeessä Vierjoki saa tehdä toivomaansa.

 

– Osallistamme kaikkia nuoria, toimimme nuorten edunvalvojana, järjestämme tapahtumia. Innostamme myös nuoria lähtemään mukaan toimintaan. Jatkossa kokoustamme kerran kuukaudessa Helsingissä, ja tapahtumien tiimoilta muutenkin, tietysti koronarajoitusten puitteissa.

 

Vierjoki ei kavahda suurta työmäärää.

 

– Paljon on työtä edessä, mutta kovasti rakkaassa ja mielekkäässä tehtävässä. Aikatauluttaa tietysti pitää ja koulukin on hoidettava. En ehkä varsinaiseksi työksi yhteiskunnallista vaikuttamista halua, mutta järjestötoiminta tulee olemaan osa elämääni varmasti myös jatkossa, sanoo lukion toista luokkaa käyvä Vierjoki.

 

Vuoden 2021 puheenjohtajaksi valittiin liittokokouksessa 18-vuotias hyvinkääläinen abiturientti ja yrittäjä Anton Hietsilta. Vuoden parhaaksi nuorisovaltuuston ohjaajaksi valittiin punkalaitumelainen vs. hyvinvointijohtaja Tuomo Kallio.

 

Hanna-Mari Kamppikoski

Evästeet